Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem için evde bakım aylığına başvurduk. Annem kısmi bağımlı sorun olur mu?

merttaha

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben annem için bakım parasına başvurdum eve geldiler onay verdiler sonra ama annem kısmi bağımlı sorun olur mu ileride

bağlandı mı ?
ilk maaşı aldınız mı

Kısmi bağımlı olmaz.ortada çok büyük bir yanlış var.

Kısmi bağımlıya maaş bağlanmaz gözden kaçan bir şey vardır

ağır engelli raporu olması gerekli..ben de annem için alıyorum..

Rapor oranı yüz de kaç olursa olsun tam bağımlı ibaresi olmazsa evde bakım aylığı alamazsınız babamın raporu yüzde 90 kısmı bagımlı diye evde bakımı kestiler maalesef sadece engelli maaşından yararlanabiliyor

merttaha siz evde bakım la engelli maaşını karıştırdınızı zannediyorum kısmi bağımlıya evde bakım maaşı bağlanmaz soruyorum kaç TL aldınız

1800₺ aldık ve annem 2022 ayllığıda alıyor

Allah allah bir terslik mi var korkmaya başladım şimdi nolucak yani

Bu durum da evde bakım almışsınız cezalı geri almamaları için gidin konuşun derim

Tamam sağolun vallahi bende bilmiyordum. Bana kısmi bağımlıya olur dedi ablamız

Kardeş saol yaa güldürdün beni :))Millet tam bagımlı raporla alamazken sen kısmi bagimli raporla almissin helal olsun ne diyeyim:))Şaka bi yana eger söyledigin gibiyse usülsüz almaktasin,ilk denetim de tesbit edilir faiziyle geri alirlar..Benim anlamadigim kismi raporla nasil maas bagladilar hayret!!

merttaha merhaba. başvuruyu ne zaman yapmıştınız hatırlıyormusunuz ? kaç gün içinde maaş hesaba geçti

5 gün

Aslinda söyle bizim bir yakın akrabamız çalisiyor o ilgilendi onunla bir alakası var mı dır?

Abs sistemi nedir bu arada bilen var mi

başvuru tarihi: 19/11/2021 13:54

çok tuaf ilk defa böyle birşey duydum başvuru yaptıktan sonra 5. günde heyet geliyor para hemen hesabınızda görülüyor ?

Normalde ne kadar sürer ki acaba pozitif ayrımcılık mi var bilemedim abs kayıtı ne demek acaba onunla ilgili bir problem çıkmışta

çok tuaf ilk defa böyle birşey duydum başvuru yaptıktan sonra 5. günde heyet geliyor para hemen hesabınızda görülüyor ?
tuhaf değil tuhaf ötesi
1-tam bağımlı olmadık kerri rapor yüzdesi isterse %100 olsun başvuru kabul edılmez.
2 - ayın 19 unda başvuru edip 5 gün sonra nasıl maaş alınıyor
3- kasımda onaylansa bile ilk maaşı ocaktan evvel alamaz çünkü önce bakım sonra ücretleme var.ödemeyı kabul edılen ayı takıp eden bir sonrakı ay başlatıolar .kasım kabul aralık bakım ocak ilk maaş olur.bu ne hız arkadaş.üstelik raporsuz.
4 -yapması gereken bakıcı kım görünüyorsa hemen gedip iptal ettırmesı gerekıo yoksa engellıden değil bakıcıdan alıolar .bakıcının görevı bakım ve maaş almak değil bunun yanında hanedekı değişimleride bildirmek.misal.kişi sayısı azalınca ,gelir artışı olunca,hastanın iyileşmesini vs vs.aksi taktirde kontrolerde ortaya çıkarsa bakıcı muhatap alınır.
5- nasıl olmuşsa olmuş.ortada çok büyük bir hata var.cezalı duruma düşmemek için hemen durumu bildirmeleri gerekıyor

Normalde ne kadar sürer ki acaba pozitif ayrımcılık mi var bilemedim abs kayıtı ne demek acaba onunla ilgili bir problem çıkmışta
pozıtıf ayrımcılık edılmıo bu konuda.başvuru yaparsınız yogunluga göre eve heyetın gelmesı 10 gün ila 1 ay arası sürebilir.onlar gelir sadece raporda yetmıo .hastaya sorular soruolar eve bakıolar,gelır hesabını edıolar ve şartlar uygunsa hesap açın deyip gidiolar. sonra komısyondan baglanıp baglanmadıga dair bilgi gelio (şimdi ya e devletten bakılıo ya da telefon açarak veya bizzat kuruma gedip soruluyo)bağlandıgı kesınlesıncede bağlandıgı aydan sonrakı ayda ilk maaş başlar.verdiğin bilgilere göre bağlanamsı mümkun değilken ilk maaşı ocakta almanız gerekıodu.hem şartlarınız tutmuo hemde hemen ödeme yapılıkı çok tuhaf bir durum

Vallahi bakicı ben değilim ablam ama yarın iptal için dilekçe yollarim yani yapacak bir şey yok

merttaha
bizzat gidip işlemleri kendınız yaptırın.belgenizi alın işi sağlama bağlayın

Üst Alt