Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem için evde bakım maaşı alabilir miyiz?

sprenza

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamlar

benim annem 83 yaşında babam yeni vefaat etti annemim alzhaimer hastalığı var ben şimdi annemle yaşayacağım hastane raporunda %69 oran belirlediler. heyet 1 hafta sonra.

Sorum şu ben eşim kızım ve annem yaşıyoruz. eşim yabancı uyruklu olduğu için evrakları henüz eksik hiç bir belgesi yok ama anneme o bakıyor
ben 1660 tl maaş alıyorum 3 kat sayılır müstakil bir evde kalıyoruz en alt kattan 200 tl kira alıyoruz 2. katta ben oturuyordum şimdi annemin yanına geçeceğim orayıda 600 tl ye kiraya vereceğiz

benim bakım maaşı kriterlerim uygun olurmu anneme eşim yabancı olduğu için ben bakıyorum diye başvuru yapacağım acaba benim adıma bakım maaşı çıkarmı

ve anneme engelli maaşı çıkarmı yardımlarınızı bekliyorum

teşekkür ederim...

sprenza

[FONT='inherit']evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 784, 97 tl[/FONT]
[FONT='inherit']evde 4 kişisiniz ve sizin gelirniz; [/FONT]
maaş 1660
en alt kira 200
2.katın kirası 600
toplam 2460
2460 / 4 : 615 kişi başına düşen gelir. Bu durumda geliriniz maaşı almanıza engel değil maaş çıkar fakat eşinizin yabancı uyruklu olması ve evraklarının noksan olması engel olur mu bilemem eğer evrakları tamamlarsanız olur sanırım yalnız her işlem tamam olduktan sonra başvuruyu annenizin yanına taşınıp (yanınıza alıp)öyle başvurun çünkü şu anki evde başvuru yaptıktan sonra annenizin yanına taşınırsanız bu kez de adres değişikliği bildiriminde bulunmanız gerekecek .
maaşınız olduğuna göre çalışıyorsunuz bakıcı şartlarından biri belli süreler evde hasta yanında olması gerekiyor siz bu sebepten bakıcı olamazsınız diye biliyorum fakat işlemleri tamamladığınızda eşiniz bakıcı olabilir

-mka

Cevabınız için teşekkür ederim.Sosyal hizmetlere bu durumu sordum benim hangi saatler arasında çalıştığımı sordular Sabah 08:00 Akşam 18:00 diye belirttiğimde evde kaçta oluyorsunuz diye tekrar sordular benim işyerim yakın olduğu için 5 dakikada evde olduğumu belirttim.Bu durumun Geçerli olacağını söylediler ama yinede konu hakkında daha fazla bilgi alabilmek umuduyla buraya yazdım...

Üst Alt