Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem için yaşlı bakım ücreti alabilir miyiz?

hamza bartu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar...

yaşli,bakıma muhtac yatalak Anneannem var, kendi babasından kalan maaşı var.
benim yanımda kalıyor,ben yaşlı bakım ücreti alabilir miyim, maaş alıyor olması bana bağlanacak parayı etkiler mi?

lütfen konu hakkında bilgisi olan herkes cevap yazsın...
TEŞEKKÜR EDERİM

En az %51 "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu varsa, hanede kişi başına düşen aylık gelir 363 TL'yi aşmıyorsa, bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunsa evde bakım aylığı için İl Sosyal Hizmetlere başvurabilirsiniz.
Şu linki iyice inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Ninenizin maaş alıyor olması sorun değil. Önemli olan toplam gelirin hanedeki kişi sayısına sayısına bölündüğünde 363 TL'yi geçmemesi.
Geçmiyorsa sorun olmaz.
Ayrıca:http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

Hımm Çok Mersi.. Peki ananemin maaşı üzerinden mi hesaplanıcak yoksa benim çalışmış oldugum maaş mı bölünücek ???

Yani eşim çalışmıyor birde yeni dogan bir bebegimiz var vede ananemiz nasıl oluyor bölünme işi yanii ücretin bölünmesi. ben mesela 700 tl ile çalışan bir işçiyim . benimkimi hesaplanıyor yoksa ananemin maaşımı.. şimdiden tşk ederim ilginize..

Anneannenizin maaşı hesaplanacak zaten. Siz evli misiniz?
Evli değilseniz siizn geliirniz de toplam gelire dahil edilir.

ewt ben evliyim sadece ben çalışıyorum... vede ananem 3 ayda 1 maaş alıyor.

Anneannenizin aylığı ne kadar? Evde kaç kişisiniz?

Siz bakmakla yükümlü birey kapsamında olmadıgınız için geliri sizlere bölünemez. Aylık geliri 1950/3 =650 Tl çıkar ki 363 TL'yi aşıyor. Bu durumda evde bakım aylıgı baglanmaz. Eşi ve başka yakını yok mu? Evde kaç kişisiniz ve kimler kalıor? ve sizin geliirniz ne kadar?

dul bir annem var onuda üzende gayri menkul vede babamdan kalan maaş var,,

Anneniz aynı evde mi kalıor anneannenizle? Sizle mi kalıor? Aynı evde yaşıorsa geliri de hesaba katılır ki kurtarmaz durumu. kira gibi gelir elde etmiyorsa gelir hesabına katılmaz.

Pardon yukarıda kaç kişi olduğunuzu yazmışsınız. Siz, eşiniz ve bebeğiniz bir de anneanneniz yaşıorsunuz aynı evde. Toplam dört kişi. Siz evli olduğunuz için bakmakla yükümlü olunan birey kapsamında değilsiniz. Ama bakıcı oldugunuz takdirde gelir hesabına dahil eidlirsiniz. Anneanneniizn aylık geliri 650 TL, sizin 700 TL ise toplam 1350 Tl eder.
Bu geliri 4 kişiye böldüğümüzde 337,5 Tl çıkar ki bu durumda evde bakım aylığı için başvurabilirsiniz.

Üst Alt