Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem için yatak yarası yapmayan yatak arıyorum..?

yalcinkara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Annem, SVH / Beyin kılcal damarlarının kireçlenmesi sonucu beynin muhtelif bölgelerinde ölü bölgeler, ilaveten alzaymır başlangıcı, demans vb denen (ama kesin olarak "hastalık şudur, tedavisi de budur" denmeyen ya da benim anlayamadığım) nedenlerle dört aydır hastanede yatıyor.

Bu dört ayın önce iki ayını serviste geçirdi ve doktorun başlangıçta kutsal bir kitap cümlesi gibi söylediği şekilde, zaman zaman iyilik belirtileri gösterse de "daha kötü oldu, daha iyi olmadı." İki ay sonra, solunumu durdu ve yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda bir ay entübe durumda yattı, daha sonra boğazına trakeostomi açıldı, yavaş yavaş kendi nefesini almaya başladı ve bir buçuk ayın sonunda yoğun bakımdan çıkarılarak tekrar servise alındı.

Şu an vücudunda ufak refleks hareketleri dışında hiçbir hareket yok, sadece ara sıra gözlerini açıyor, beslenmesini sıvı mama ile burundan yapıyoruz, nefesini boğazındaki delikten alıyor, tıkandıkça aspire ediyoruz.

Yoğun bakımdan çıktığında, yani 10 gün kadar önce, vücut yüzeyinde 40'dan fazla muhtelif büyüklüklerde yara vardı. Bunların çoğu kapandı ya da kapanmak üzere. Ancak kuyruk sokumunda avuç içi büyüklüğünde bir yara ve bu yaranın etrafında da yara olmaya aday neredeyse toplamda 30cm çapında bir bölge var. Bu avuç içi büyüklüğündeki aktif yara bölgesinin ortasında, tam kuyruk sokumu deliği etrafında 3-4 cm çapında kahverengi bir bölge var. Yoğun bakımdan çıktığında, yoğun bakım doktoru, anestezist arkadaşımın ricasıyla pansumancılar üç dört gün geldiler, batikonla temizleyip spançlara rif döküp kapattılar. Böyle yapın dediler, sonra arayıp sormadılar, gelmediler bir daha. Biz de aynı tedaviyi devam ettirdik. Biz, bir yandan, yarayı iyileştiriyoruz, ortadan kabuk bağlamaya başladı, diye düşünürken bir yandan da internette yatak yarası ile ilgili okudukça kuşkulanıp nörologdan konsültasyon istedik. (Kendi hastana kendin, bizzat elinle bakacaksın, her ayrıntı ile bizzat ilgileneceksin; yoksa hastanede bile olsan, birçok doktor arkadaşın da olsa, akraban da olsa "Yahu bu kadın 4 aydır yatıyor, bir yarası beresi vardır, hele bir bakalım." diyen olmuyor. Demek Ulusal İlaçlama Bakanlığında usul böyle!) Her neyse gelen cerrah, pazartesi günü, bizim kabuk zanettiğimiz ölü bölgeyi alacak. Ötesi nasıl olacak, şu an bilmiyorum.

Netice itibariyle, benim, yatak yarası çıkartmayan ve çıkmış olan şu yaranın tedavisini kolaylaştıracak bir yatağa ihtiyacım var. Bu sitede ve başka sitelerde değişik pek çok yatak, havalı yatak var bildiğiniz gibi. Ancak hayati önem taşıyan bu tür ürünler öyle gözü kapalı alınacak şeyler değil.

Bu durumdaki bir insan için, tavsiyelerinize, yorumlarınıza ihtiyacım var.

Teşekkür ederim.

Çok çok geçmiş olsun.

Bu anlattığınız hastane çalışanlarındaki ilgisizlik ve yatak yarası oluşması hikayesi o kadar yaygın ki, aklım almıyor! Hastaneye yatan 100 kişinin 90'ında bu yara açılıyor desem yeridir! İnsanlar canıyla mı uğraşsın, tedavisiyle mi yoksa bu lanet ihmalden kaynaklanan yaralarla mı! Neyse, ne kadar küfür varsa edip, bu faslı geçiyorum.

Yatak için iki seçenek var:

1- STAR'ın hava dolaşımlı yatağı

2- BedAiD Yatak Yarası Önleyen Hasta Yatağı

Bütçeniz uygunsa STAR öneririim, değilse en iyi seçenek Bedaid'dir (Bedaid kişiye özel olarak modifiye edilerek size ulaştırılır)

Ayrıca yatak yaralarının iyileştirilmesi için kesinlikle ama kesinlikle Catrix yara tozu kullanın: http://www.engelliler.biz/forum/sag...n-catrix-toz-kullanimina-dair-deneyimler.html

Yardımınız için teşekkür ederim.

İlk iki ay serviste yatarken altında standart / baklava dilimli / yumurta kolisi gibi olan havlı yataklardan vardı; şu anda da bunu kullanıyoruz. Bu iki ay zarfında, yoğun bakıma girene kadar, ilk 15 günkü bilgisizliğimizden sadece bir topuğunda ve kuyruk sokumunda bir lira büyüklüğünde 2 yara vardı ve sürekli bir sağa bir sola çevirerek hem başka yara çıkmasını engelledik hem de bu iki yarayı neredeyse kapattık. Tabii ki entübe edilip bir buçuk ay sırtüstü yatınca bu hale geldi.

Yara çıkartmamanın temel yolunun iyi bakım olduğunu öğrendik geçen sürede. Anneme, kardeşimle beraber bakıyoruz; iki erkeğin elinden ne gelirse fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Yoğun bakım öncesi iki saatte bir gece gündüz sürekli çeviriyorduk, bir o yanına bir bu yanına. Şimdi trakosteum olduğu için ve günde 9 öğün 200 er cc mama verdiğimizden -mama verdikten sonra yarım saat çevirmememiz gerektiğinden ve mama verme işlemi de ağır ağır yarım saat kadar sürdüğünden- düzeni henüz tam oturtamadık; ama yine de günde 3-4 kere sağ tarafına 1 er saat çeviriyoruz. Her çevirmemizde yarasından cerehat ya da benzeri bir sıvı aktığından yatak bezini mutlaka değiştiriyoruz. Günde 2-3 kez bütün vücudunu antibakteriyel temizlik havlusu ile siliyoruz. Hatta doğal sabun ve süngerle de siliyoruz. Gövdesine kollarına ayaklarına masaj yapıyoruz. Bütün vücuduna bir gün kantaron yağı bir gün Bepanten sürüyoruz. Kilolu (100 kg) olduğu için göğüs altlarında, kasık ve genital bölgelerinde Bepanteni her gün kullanıyoruz. Günde 3 kere kollarına, bacaklarına değişik hareketler yaptırıyoruz. Bütün bunların, vücutta yara çıkmaması için çok önemli olduğunu öğrendim. Tabii bütün bunları her gün bıkıp usanmadan yapınca iyileşiyor mu, bir arpa boyu yol alabiliyor musunuz! O, insanı asıl yıkan şey.

Bugüne kadar aile doktoruna bile gitmekten, ilaç dahi içmekten imtina eden ben, yoğun bakım süresi de dahil kardeşimle beraber gece gündüz hastanede geçirdiğim bu dört ay zarfında tıp denen uygulama alanının zafiyetleri, yetersizlikleri, hastanelerin durumları, Türkiyedeki sağlık sistemi, uygulamalar vb üzerine o kadar çok şey gördüm, öğrendim; kendim ve bu ülkedeki herkes adına o kadar üzüldüm ki! Bunları belki daha sonra uzun uzadıya konuşmak lazım. Hasta yakınlarının hastalarına olan "yakınlıkları" da bazen içler acısı olabiliyor. Evde yatalak olarak bakılıp da bir nedenle yoğun bakıma getirilen bazı hastaların vücutlarında ne kadar korkunç yaralar olduğuna şahit oldum. Annesini, babasını yoğun bakıma yatırıp doktora "Şimdi size teslim ettim, ben bir daha gelmesem olur, değil mi?" diyen insan gördüm. Sizler belki yıllardır içinde olduğunuz için bu tür şeylere alışıksınız, beni ise gerçekten sarstı şahit olduğum bazı şeyler. Ben bu toplumdan, bu insanlardan korkuyorum. Annesini, babasını, dedesini, ninesini... buna layık gören adam, acaba beni, sizi neye layık görür, bize ne yapar acaba!

Dolayısıyla, şu ana kadar, hastanede bir köşede bulup bizim de kullandığımız o ucuz havalı yatak türü dışında bir havalı yatak kulanan kişiye rastlayamadığımızdan - kuşkusuz vardır, ama biz henüz bulamadık- çevremizden de bu konuda bir fikir alamadık. Şu havalı yatağı SNS 8000T Pozisyonlandrma zellikli Haval Yatak en pahalısı en iyisi diye bize tavsiye eden medikalciye "Peki bunu kullanan var mı? Bir görüşüp konuşsak." dediğimizde üründen henüz hiç satmadığını söyledi. Aynı medikalci daha önce, kendisinden raporla hasta bezi alan 300 kadar daimi yatalak müşterisinin olduğunu söylemişti. Oysa bu ilçede Türkiye'deki her bankanın şubesi var. Bazılarının 2 tane var. Hatta HSCB bile var!

Devlet memuruyum. Maddi bir sıkıntım, sorunum olmamakla birlikte Roho'nun fiyatı -7 buçuk milyar- gerçekten çok yüksek. Mutlaka gerekliyse alınır; ancak ürünün özelliklerini okuduğumda fiyatının neden bu kadar yüksek olduğunu dahi anlayamadım.

Benim aklımda şu: SNS 8000T Pozisyonlandrma zellikli Haval Yatak

veya şu : Yatak Yaras nleyen Hasta Yata BedAiD Sistem

var.

Ancak internette hemen hiç kullanıcı yorumu yok bu yataklar için. Duyduk ki kullananlar memnunmuş, bir arkadaşımın yakını kullanıyormuş, memnunmuş gibi şeyler okuyabildim sadece.

Bu arada bu siteden öğrendiğim başka yatak türleri oldu. Mesela şuradaki yataklar : SPM veya şuradakiler : Tempur Yatak ve Tempur Yastk Ama bunlar nasıldır, hiçbir fikir edinemedim.

Yakınlarda bir yaşlı bakımevi var. Fırsat olduğunda gidip bir bakalım diyoruz, onlar da belki bize yardımcı olabilirler, fikir verebilirler.

benim babamda 4 yıldır yatalak.şuanda yoğun bakımda.bu yazıyı okuyunca korkmaya başladım.inşallah başımıza gelmez.

Toplum değil, topluluk halinde yaşadığımızdan herkes başına geleni çekiyor; ateş, düştüğü yeri yakıyor.

İnternette her şey var, ama bu türden şeyler fazlaca, yeterince yok. (Belki de var, ben bulamıyorum.) İnsanlar deneyimlerini onlara faydalı olmak için türdeşleriyle paylaşmalı ki başlarına geleceği gelmeden bilebilsinler, alabiliyorlarsa önlem alabilsinler. Olayların mümkün olduğunca önüne geçebilsinler.

Benzer bir şey başınıza gelebilir. Yoğun bakımda, hayati risk sözkonusu olduğu için, onlar yaraymış, bereymiş bu tür şeyleri önemsemiyorlar. Yoğun bakım doktorlarından birisi arkadaşım olduğu halde (sağ olsun, yol olsa üstünden geçmem...) annem yoğun bakıma ilk yattığı günlerde bize sadece "Zamanla vücudunda yaralar açılacak." demişti. Sonra da bu konuyu önemsemedi pek. Tabii, onun branşı da değil; uzmanlık bazen problem de olabiliyor galiba.

Tabii o süreçte siz de onlar kadar hayati fonksiyonlara kilitleniyorsunuz: Solunumu durmuş, entübe edilmiş, makinaya, ventilatöre bağlı olarak yaşıyor. Bu durumda, yara denen nedir ki! Ama hadiselerin böyle gelişeceğini bilsem, "Altına yara yapmayacak bir yatak sersek olmazmı?" derdim.

Doktorlarıyla bir görüşmenizi öneririm.

Gelmiş geçmiş olsun, umarım sağlıkla aranıza döner babanız.

Annenizin her yerinde küçük yaracıklar çıktığı için en mükemmel çözümün STAR yatak olacağından kuşkum yok. Doğru hava ayarı yapıldığında mükemmele yakın bir koruma sağlar. Yatak 4 ayrı parçadan oluşur, her parça için ayrı ayrı hava ayarı yapılır. Ben bu klasmanda minder kullanıyorum, onunla aynı mantığa sahip... Dediğim gibi, vücudun her yerinde basınçı azaltır ve güvenli bir yatış sağlar. Dezavantajı, yumuşak hücrelerden oluştuğu için hastanın çevrilmesi, çarşafın değiştirilmesi kolay değildir (ikinci el bulunabilirse, patlağı olmadığı da görülmesi şartı ile, ekonomik bir fiyatı varsa, alınabilir)

BedaiD de çok çok iyidir. Kullanan çok sayıda kişiyi biliyorum ve hepsi de memnun. Özellikle birkaç alanda yara varsa, oraya dair oldukça etikili çözüm olacağından kuşkum yok: http://www.engelliler.biz/forum/eng...ini-sifirlayan-sistem-bedaid.html#post1279731

OturanBoğa;

3 nolu mesajımda da bahsettiğim gibi düşündüğüm iki yataktan biri Bedaid idi. Hatta kardeşimin düşüncesi kesinlikle Bedaid idi.

İnternette Bedaid hakkında fikir öneri ararken, dün, bu yatağın Sanalpazar'da da satıldığını gördüm. Yatak Yaras nleyen Hasta Yata BedAiD Sistem 3.680 TL Sanalpazar.com'da 7825852

Buradaki satıcı adres olarak yine engelliler.biz sitesini gösteriyordu. Ve yatağın fiyatı 3.050 TL idi.
Satıcı çevrimiçi idi, anlık mesaj yazdım, o gün cevap gelmedi.
Bugün baktım, satıcı çevrimdışı, yine cevap yok, yine mesaj yazdım kendisine:

"Merhabalar,

Size daha önce buradan iki kez mesaj yazdım; ama, sanırım ki elinize ulaşmadı. Ya sistemde bir sorun var ya da ben siteyi tanımadığım için yanlış bir işlem yaptım.

Size sormak istediğim konu şu: Bu ürünü yani Bedaid hasta yatağını, anladığım kadarı ile Türkiye'de engelliler.biz adlı alışveriş sitesi satıyor. Siz de burada adres olarak bu siteyi vermişsiniz. Ancak ürünün buradaki ve o sitedeki fiyatı arasında ciddi bir fark var. (engelliler.biz: 3.500 TL, sizde 3.050 TL)

Bu fiyat farkı herhangi bir başka farklılığa (garanti, sorun çıkması durumunda kiminle muhatap olacağımız vs...) neden oluyor mu? Ürünü buradan ya da engelliler.biz sitesinden almamız arasındaki fark nedir? Bana bu konuda bilgi verebilirseniz memnun olurum.

Selamlar."

20 dk- yarım saat sonra baktığımda yine cevap gelmemiş ve yatağın fiyatı 3.680,00 TL olmuştu.

Bu durumda Bedaid'i seçeneklerim arasından çıkardım. SNS 8000T Pozisyonlandırma Özellikli Havalı Yatak ya da bir başka seçenek üzerinde duruyorum.

Vücut yüzeyindeki 40'dan fazla küçük yaraların tamamı şu an iyileşmiş durumda. Kabuk bağladılar, kabuğu attılar, altta yeni deri oluştu. sadece birer leke olarak yerleri belli.

Sırttaki avuç içi büyüklüğündeki yara, yoğun bakımdan çıktığında, ortada et oyulmuş, etrafındaki deri ucundan çekseniz yüzülüp gelecek gibi ayrılmıştı. Şu an deri ete tutmuş durumda, et dokusu doluyor. Tam kuyruk sokumunun etrafında olan kahverengi bölgeyi, genel cerrah bugün alacaktı. Ancak bugün plastik cerrah geldi, "Eğer dört aydır yatıyorsa bu yara hiçbir şey; çok iyi bakmışsınız." dedi. O bölgeyi almaya gerek olmadığını söyledi, adını şu an hatırlamadığım bir krem verdi. Bu kremi kullandığımızda o bölge yumuşayacak ve sümük gibi akıp gidecekmiş." "Yatak metak, her şey hikaye, çevirin, gece gündüz çevirin sürekli." dedi. Biz de zaten, annem bizimle olduğu her zaman öyle yaptık, o yara yoğun bakımda entübe olduğu bir ay süresinde çevrilmesi fiziken mümkün olmadığı için öyle oldu. Bu yara bölgesinin etrafında bütün kalçayı ve beli kapsayacak şekilde kızarmış, azalmakla beraber hala akıntı yapan, hassaslaşmış bir bölge var ki buranın da normale dönmesinin ilacı yine çevirmek, çevirmek.

mb21;

Babanıza bu dört yıl içerisinde nasıl baktığınızla ilgili tecrübelerinizi benimle paylaşabilir misiniz?

Hiç bir havalı yatak STAR'a ve Bedaid'e alternatif olamaz. Pozisyon veren havalı yatak iyidir, ama riskin böylesi büyük olduğu durumlarda bence altından kalkamaz. Gene de denemek isterseniz, siz bilirsiniz tabii. Belki ben yanılıyorumdur...

Not: sanalpazar'da baktığınız satıcı alisveris.engelliler.biz ile aynıdır. Oradaki chat sayfasına yazdığınız soruya yanıt verdi arkadaşlar, ama sizden karşılık alamadılar. Ya siz görmediniz ya da teknik bir sorun oluşmuş olmalı... BedaiD yatak bugüne dek kampanyalı fiyat olan 3050 TL'den satılıyordu (Üretici firmanın taktiridir). Ancak yakın zamanda kampanya sona erdi ve alisveris sitesindeki fiyatı güncellendi. Sanalpazar'da güncelleme ise gecikti... Sizin mesajınızın ardından bu güncelleme de yapıldı ve fiyat gerçek satış rakamına yükseltildi. Olay bundan ibarettir.

merhaba,

Ben de sizin gibi bu iki yatak arsında kalmıştım. Bu yatağı kullananlardan bir arkadaş memnun kaldığını bana özelden e-mail ile bilgi vermişti.Çalışan arkadaşlar da beni arayıp bilgi verdiler sağ olsunlar.Annem daha sonra zatürre teşhisi ile hastaneye yatırdık. Yaşı da fazla olduğu için (95 yaşında) bu süreç sıkıntılı geçti ve 70 gün kadar hastanede yatmak zorunda kaldı. Ben de yeniden siteye baktığımda sizin gibi, kampanyanın bitmesi nedeniyle sürprizle karşılaştım.Umarım üretici firma yeniden bir kampanya yapar. Bu arada sizde bir gelişme olursa deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

sağlıcakla

mesajı geç fark ettim,özür diliyorum.
yacinkara bey;
babam 20 yıldır parkinson ve alzaymır hastası.4 yıldır yatalak.havalı yatak kullanıyoruz.markasını bilmiyorum ucuz birşeydir.ama bu kullandığımız ikinci yataktır.diğeri 15 taneye yakın yama oluştu,attık.

SÜREKLİ SAĞA,SOLA ÇEVİRİYORUZ.BAZEN OTURTUYORUZ.AYNI POZİSYONDA BIRAKMIYORUZ.GLUTAMİN TOZ KULLANIYORUZ.SIRTINDA FARK ETTİĞİMİZ KIZARMALARA MERHEM SÜRÜYORUZ.BUGÜNE KADAR AÇIK BİR YARASI OLMADI.şuan bir aydır yoğun bakımda akciğer enfeksiyonundan dolayı.inşallah yara oluşmaz.size tavsiyem eğer mama ile değilde normal beslenme ile besleniyorsa yemekten hemen sonra SIRT ÜSTÜ YATIRMAYIN.çünki ağızda kalan yemek kırıntıları ağız yolu ile nefes alınırsa akciğere kaçıyor.buda enfeksiyona neden oluyor.

motorlu yataklardan alırsanız hastayı çevirmeye ihtiyaç kalmaz, çünkü yatakdaki hava peteklerinden bir kısmı şişerken diğer kısmı otomatik olarak iniyor.
ben roho minderi amerikadan bir arkadaşa aldırttım, posta ücreti dahil, minder yarı yarıya ucuza geldi. gümrüktende hiçbir sorun çıkmıyor. minderi eve teslim ettiler.

Allah yardımcın olsun kardeşim bir arkadaşım vardı adı ferdi oda 11 ay yatakta yata yata yatak yarası olmuştu heryeri yarım saate bir cevirirdik boyunda aşşağısı tutmuyordu sizin dediğiniz gibi büyk yaralardı bunlar o yataktan aldık ama faydası olmadı iki yumruğum girerdio nalet yaralara sana tek tavsim sırt ciğer arkası işte oraya dikkat et sabunlu suyla yıkardık o ciğerin arkasını yara tutmasın dikkat et dikkat et allah yardımcın olsun

Yatak konusunu bilemiyorum arkadaşlar yardımcı olmuş zaten ama yatak yarası oluşmaması için sürekli pozisyon değişikliği yapılması gerekiyor
Allah yardımcınız olsun geçmiş olsun

Üst Alt