Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem II. evre meme kanseri ve diğer rahatsızlıklarıyla malulen emekli olur mu?

reha60

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Annem meme ca ikinci evre kanser hastası. 2007 yılında hastalandı.Şimdi malulen emekliliğe müracaat etti. Üniversite hastanesinde heyete girdi. Heyette şu tanılar kondu ;
1- Meme ca
2- Major Depresyon
3- Hipotiroit
4- Her 2 kulakta sağ45db sol40db işitme kaybı
5-Astım
6-Servikal lordozda düzleşme ve servikal diskopati bulguları
7- Her 2 yumurtalığının yokluğu (doktorun yazdığı cümleyi tam olarak anlayamadığımdan böyle yazdım)

Bu şartlar altında annem malulen emekli olabilir mi ?

Teşekkürler.

Vergi İn-Emeklilik

[FONT=sans-serif]Sayın Bülent Bey [/FONT]

[FONT=sans-serif]ben 14.04.1999 sigorta girişliyim ,[/FONT]
[FONT=sans-serif]prim günüm 2852 [/FONT]
[FONT=sans-serif]2007 yılında meme kanseri oldum.emekliliğe müracaat ettim malüllük geldi fakat kontrol muayenesinden sonra iptal edildi.[/FONT]

[FONT=sans-serif]ben şimdi yaklaşık 6 aydır yeni bir işe girdim,ve bugün vergi dairesine gidip vergi indirimine müracaat ettim,yarın heyete giricem,[/FONT]

[FONT=sans-serif]bende meme kanseri,hipotroid,astım,psikiyatrik tedavi alıyorum,overlerim alındı,kulaklarımda [/FONT]hafif[FONT=sans-serif] düzeyde işitme kaybı var.boyun düzleşmesi ve C5veC6 da sinir kaybı var.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Şimdi ben size şunu sormak istiyorum sizce bu rahatsızlıklardan tahmini % kaç oran verirler.[/FONT]

[FONT=sans-serif]bir de benim vergi indirimim sonuçlandıktan sonra emeklilik için kalan primimi isteğe bağlı ödeyerek emekli olabilir miyim.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Çalışmakta bayağı zorlanıyorum.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bir de ben çalışırken bir doğum yaptım ama doğumdan sonra çalıştım. 2010 yılından sonra prim boşluğum var acaba kızıma doğum borçlanması yapabilirmiyim .kızım 2002 doğumlu teşekkürler.[/FONT]

reha60, Malulen emeklilik hakkınızı kaybettiyseniz en erken vergi indirim hakkı alıp erken emekli olabilirsiniz.
3.derece vergi indirim hakkı kazandığınızı varsayarak hesaplama yapıyorum,
Vergi indirim hakkı kazanır iseniz;
18 yıl 4080 güne tabi olursunuz.
4080-2852:1228 gün eksik priminiz kalır
Doğum borçlanması yapar iseniz
1228-720:508 gün eksik priminiz kalır bu eksik kalan prim sürenizi de ssk dan tamamlar iseniz yararınıza olur. İsteğe bağlıya geçmeniz emekli maaşınız da düşüşe sebep olur.
Son olarak
14.04.1999+18 : 15.04.2017 tarihinde emekli olabilirsiniz
Bugünden itibaren 2 yıl var bu süreye eksik kalan günleri tamamlamak için uzun bir süre

İsteğe bağlı değil de çalışan statüsünde sigortalı olun derim. Böylece elde edeceğiniz sakatlık indirim hakkı size erken Yaşlılık emekliliğini de getirir.
Eğer isteğe bağlı prime dönerseniz ve son 2520 primin fazlası bağkur (4b) olursa, o zaman bugünden elde edilecek vergi indiirm hakkı size hiç bir şey kazandırmaaz. Emeklilik zamanı geldiğinde yeniden rapor almanız gerekir...

Üst Alt