Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem ilacını içmek istemiyor! Çayına ya da yemeğine katabilir miyim?

Poziyer

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Iyi gunler doktor gyrex verdi annem icmek istemiyor kulanan var mi? Caya katmam zararli mi olur?

Başlığı okuduğumda ilk aklıma gelen burasının Türkiye olduğu oldu ve Ona göre cevap vermek istiyorum. İlacı çaya yada yemeğe katar annene verirsen bunu da 3-5 arkadaşına anlatırsan yarın annen rahmetlik olduğunda (Allah gecinden versin) bu arkadaş annesinin yemeğine ilaç katıyordu yavaş yavaş zehirliyormuş derler. Sonrada sen gidersin.

Doktor arkadaşlar varsa içilip içilmeyeceği konusunda sana yardımcı olsunlar.

Ilaci reçteli doktor verdi bunu içmek istemiyor napmalıyım ozaman ?

Allah gecinden versin annem basimin taci onun iyiligi icin ugrasiyorum bu ilacida psikiyatrist anneme verdi bu yeni ilaç gyrex içmek istemiyor?

Poziyer

Her ilaç yemeğe yada çaya katılmaz yemek ve çay sıcak olacağı için ilaç farklı bir etkileşime girerek fayda yerine annenize zarar verebilir ya da hiç faydasız hale de gelebilir, en iyisi doktoruna danışmanız ve durumu anlatmanız olacaktır. Burada sorduğunuz soruyu da mutlaka doktoruna sorun size aynı ilacın sıvı olanını yemeğe çaya katılabilecek türde olanını verebilir ya da başka bir yöntem sunabilir, doktoruna danışmanızda fayda var.

Doktora danışın öle bişi yapmayın hastalanır

Yarin sabah ilk isim doktoruyla gorusmek cok saolun hepiniz

Kronik şizofren annem. Doktora ulaştım hepinize teşekkürler. Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Benim anlamadığım ankisitiye benim ama şizofreni ilaçları kullanıyorum o nasıl oluyo

Diger ilaclarina ilave olarak ilk defa verdi bu ilaci teredut yaşadım. Annemde içmek istemeyince. Doktora söyledim annem bu ilacı istemiyor tekrar randevu alıp gelmemizi söyledi bakalim.

Reaxpin ilacını seve seve içiyor 15 günde bir ignede sorun yok ama bunu içmek istemedi nasıl rahat edicekse iyi olacaksa öyle olsun ben elimden geleni yapiyim.

Reaxpin bende kullanıyorum ben demek ankisitiye değilde sizofrenimiyim acaba şaşırdım kaldim

her ilaç çaya yemeğe asla katılmaz bir biyoloji mezunu olarak söylemek isterimki her ilacın kimsayalı farklıdır bu sebeble yiyeceklerde ve içeceklerde nasıl tepkime verileceği belirsiz olur universite yıllarında bunu araştırmasını ve deneyini yaptıştık bazı ilaçlar soğukla bazı ilaçlar ise sıcakla farklı tepkimeleri olabilmektir . annenizi konuşarak ikna etmekte ve tabikide doktora danısmakta fayda vardır aslında psikyatri ilaçlarının hiç kullanılmasını hiç istemem fakat malesefki bazı durumda da gerekiyor Allah yardımcın olsun...

Ekelik01

ilaçların dozlarıda önemli bu durumda. düşük dozlar anksiyeti ve depresyon da etkili.

Birde bu şizofreni teşisi konması için beyin filmi çekiliyor mu bilen var mi

Nasıl yani herkese çekilmez anlamadım pisikyatri doktoru benden filim istedi de ondan sordum

şunu demek istiyorum, teşhis için herkese çekilmez.
benim şizofreni olup olmadığıma doktorumla yaptığım sözlü muayene sonrasında doktor karar verdi.
beynimde de bir sorun olmadığını düşündüğü için benden film istemedi. sizde belki şizofreni olup olmadığınıza karar veremedi veya şizofrenin beyinde bıraktığı hasarı görmek istemiş olabilir.
ilerlemiş yaşlarda ve vakalarda beyin de fiziksel değişiklikler oluyor diye biliyorum.

Kardeş ben 2sene ankisitiye gördüm şu 2 aydır kucağındaki ses beni yönlendiriyor şunu yap bunu yap bende doktoruna dedim bana anzyn ve repadix yazdı doğrusu bu hap birde tam teşisi ne zaman kac ayda katar sizde ne vardı birde

Ekelik01

benim bildiğim (staj yaptığım dönemlerde) egerki doktor onay verirse cekilebilir çünkü şizofreni hastalığın beyne bıraktığı hasar olup olmadıgı onemli ilaçlar ona gore etki ediyor doktora tekrar tekrar sormanı bide ilaçları içip içmeyecegini sor ... cünkü ilaçlar emar sırasında yan etki yapabilir.

Üst Alt