Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem işe girecek ve muhtaçlık sınırı aşıyoruz. 45 günlük aylığı alabilir miyiz?

vidi6742

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 2022 engelli aylık alıyorum annem işe girecek ve muhtaçlık sınırı aşıyor yani maaşım kesiliyor en son maaşı martta aldım yani yaklaşık 45 gün falan kalıyor bu zamana kadar bu 45 günlük maaşı hemen mi alırım yoksa haziranda mı alırım teşekkürler

Anneniz Sigortalı işe mi girecek
sonra durum bildirirsiniz

vidi6742

2022 maaşlarıMart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere üç ayda bir ödenir. evde bakım maaşından farklı olarak peşin ödenır.şöyleki sizin mart ayında almış oldugnuz maaş aslındamart nisan mayıs ayına ait maaşdır.hazıranda ise hazıran temmuz ağustos maaşı ödenır. bu durumda size hazıranda ödeme yapılmaz.

@vidi6742 mart döneminde mart,nisan ve mayıs aylarını 3 aylık peşin aldın zaten. alacağın yoktur.

annen sigortalı işe girecekmiş. eger 18 yaş altı isen annen sigortalı çalışacağı için haziran ödeme dönemi öncesinde maaşın kesilir. hane gelirin uygun olsa bile.

ama 18 yaş üstü isen, hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını geçiyorsan, ancak sosyal incelemen yapıldıktan sonra vakıf mütevelli heyeti kararıyla kesilebilir. hane gelirini geçtin diye otomatik aylık kesme olmaz. bunun için vakıf mütevelli heyetinin muhtaçlıktan çıktıgına dair karar vermesi lazım. bundan önce de vakfın sosyal incelemeni yapması lazım.

seçim var haziranda. bu süreçte de sosyal incelemenin yapılacağını sanmıyorum.

özetle, hane gelirin sınırı geçmişse yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra aylığın kesilir. sosyal incelemen yapılıncaya kadar aylıklarını almaya devam edersin. bundan dolayı borç da çıkartılmaz sana rahat ol.

Üst Alt