Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem kanserdi, ambulansla hastaneye götürülürken vefaat etti!?

Helsinki

Yasaklı Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
2
Ben annemi kemik iliği kanseri teşhisi multiple myeloma konulmasından 10 ay sonra kaybettim . Annem 58 yaşındaydı şimdi size soruyorum insan hayatı bu kadar ucuz mu bu ülkede.

Ankara özel Çankaya Hastenesine yürüyerek götürdüğüm annemi sabah başhekimin kararı ile 1 saat uzaklıktaki başka bir özel hastaneye sevk etmek istemeleri tüm ısrarlarıma rağmen yakınlarda bir hastaneye yollayın lütfen dememe rağmen Ankara dışı bir hastaneye 112 arayıp ambulans çağırıp beni ve annemi transfer etmeleri ve gelen ambulansda doktorun olmaması , ambulansı durdurup tekrar hastaneye girip annemin durumu ciddi yanında Doktor olmasını istiyorum dememe rağmen 112 artık bu şekilde çalışıyor ; teknisyenler geliyor doktor vermiyor diyen özel Çankaya Hastanesine dava açmayı düşünüyorum.
Annemi doktor olmayan 3-5 aylık eğitim almış acemi bu gençlerle 1 saat uzaklıktaki hastaneye sevk etmeleri ve yolda annemin kalbinin durması sevk edilen özel hastaneye geldiğimde ise mavi kod verildiğinde gelen anestezi uzmanı Başak Hnm. bana vermiş olduğu cevap bize geldiğinde bilinç kapalıydı döndüremedik defalarca denememe rağmen kaybettik güzelim demesi , acilin önünde ayaklarımın bağı çözüldü boğazım düğümlendi ilk defa birinin önünde eğildim Doktara yalvardım Hocam ne olur bir daha dene birdaha diye beni kırmadı tekrar acile girdi ve 10 dk sonra başı önünde çıktı ve kaybettik dedi. Dünyam başıma yıkıldı . Kendimi toparladım hemen 184 arayıp şikayet ettim doktor olmadan annemi 1 saat uzaklıktaki hastaneye transfer ettiler dedim.

İl sağlık müdürlüğü aradı Türkiye de yeterince doktor yok artık ambulanlarda teknisyenler olacak demesi beni iyice yıprattı. Dedim ki bu ülkedeki doktarların yarısı ceza evin diğer yarısı da avrupaya kaçtı . Devletteki proflar ise tam yasa kanunu yüzünden özellerde 80bin 100binTL gibi rakamlarla ameliyat ediyor devlet hastenesinde elini bile sürmüyor hastaya. Ayrıca acil vakalar için en azından doktor verilmeli ambulanslarda eğer vermiyorsanız doktor ambulansda göndermeyin dedim .
Neyse transfer esnasında annemi ambulansa bindirmek isteyen teknisyen kız ile erkek az kalsın annemi yere düşürüyorlardı. Erkeği uyardım anneme bir şey olursa hesabını size sorarım diye çocuğun bana verdiği cevap abi sapa sağlam götürelimde önce sonra ne soracaksan sor deliye döndürdüler beni Çankaya özel hastanesimi suçlu 112 gelen doktorsuz ambulans mı? Devlet mi?
Çankaya Özel Hastane müdürü Başhekimi beni dün aradı özür diliyor başın sağolsun şikayet etmişsin diyor evet dedim siz ambulansı doktorlumu , doktorsuzmu istediniz bana bunun cevabı lazım gerisini ben çözerim dedim. İnsan hayatı bu ülkede bukadar ucuzsa eğer ben 2015 yılında TR `yi terk etmeyi ve Amerikaya yerleşip yaşamımı sürdürmek istiyorum buna imkanım var ama şuda bir gerçek Özel Çankaya Hastanesindki Doktorlar bizi transfer etmiş olduğu hastane ile bağlantı içersinde birlikte çalışıyorlar yoksa Çankaya yakınlarında bir sürü hastane vardı ben bu oyunu bozarım bunların tekerine çomak sokarım benim canım yandı başka kimsenin canı yanmasın buradan alacağım paranın 1 kuruşuna bile el sürmeden ihtiyacı olan birine bağışlayacağım sadece anneme dua etsin yeter , belki ameliyat olması gereken parası olmayan birine vereceğim boğazımdan bir kuruşu geçmeyecek hesabını soracağım.
Bana Hukuk okuyan veya avukat çıkan yada kanser hastası olan , yakını kanser olan buna benzer bir olay yaşayan kişiler yazsın çok ciddiyim davamda.

meraba arkadaşım önce başın saolsun mekanı cennet olsun annenin... bende kolon kanseriyim ayrıca annemde meme kanseri biz aynı evde 2 kişi aynı anda kanser olduk allah kimsenin başına vermesin cok zor bir durum okuyunca kanım dondu allah sanada sabır versin...

Bende meme kanserinden annemi 2 sene önce kaybettim.
Bu tür tatsız bir olay yaşamadık ancak onkoloji bölümleri hastanelerin diğer bölümlerine nazaran daha moderndir. Nitekim sevk işlemleri de aynı şekilde.
Yaşadığınız olayda kişisel münakaşalar dışında hastanenin haklı çıkma olasılığı yüksek.( kişisel münakaşaları ispat etmeniz mümkün değil sanırım )
Çünkü benim de bildiğim ve yaşadığım kadarıyla sevk işleminde teknisyen ve hemşire eşliğinde yapılıyor.
Yine de mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız hakkınızı arayın.
Olaya bir başka açıdan bakarsak eğer kanserli hasta ağır ve kanserin ileri vakası yaşanıyorsa ambülansta 3 tane doktorda olsa eceli geldiyse hastanın vefat etmesini önlemek pek mümkün değil.
Şunu da söyleyeyim: annemin sürecinde edindiğim tecrübeye dayanarak doktorlar hastanelerde artık ön tanı ve tedavi başlangıcında kararda etkili. Tedavi esnasında ve sonrasında acil bir durum oluştuğunda hemşireler doktorlardan daha tecrübeli ve daha bilgili.
Bu tür durumlarda vefat edenin yakınları fevri hareket ediyor ve ne yaptığını bilemiyor. Gerçekten çok zor durum; yaşayan bilir derler ya gerçekten öyle ve ben bu genç yaşımda annemin tüm hastane işlerini yaşadığım ve gördüğüm için birebir derdini anlıyorum sana hak veriyorum.
Sana tavsiyem metanetli olman. İnancın varmı yok mu bilmiyorum ama ben arkasından bolca annemin varsa günahlarının affı için dua okuyor ve gözyaşı döküyorum. İçimi rahatlatıyor bu.
Allah geride kalanlarına sabır versin.

Bak kardeşim o ambulansda 1 doktor olsa ben bugün vicdan azabı çekmezdim. Ben hata yaptım elime tutarak gittik hastaneye . Sabah kalktı saçını taradı canım annem eski Türk kadını bu doktarların önüne dağınık çıkmadı yani. Benim hatam , benim hatam ellerimle gömdüm. Benim içim rahat değil bir saat fazla yaşaması dünya bedeldi benim için eğer Türkiye `de insan hayatı bu kadar ucuzsa ben Bu ülkeyi terk ederim.

Amacım yaranıza tuz basmak değil merhem olabilmekti. Durumunuzu anlıyorum, Allah yardımcınız olsun...

iron başın sağolsun ; hakkını aramaya devam et , inşallah senin için olumlu sonuçlanır.

Üst Alt