Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem kardesim icim evde bakim maasi aliyor. Benim ikametgah degisikligim etkiler mi?

justvatu

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
S.a annem kardesimden dolayi evde bakim maasi aliyor ve ben ekpss den yerlestirmem yapildi ve martta dugun yapmayi düşünüyorum, oturacagim ev amcamlarin üst katı o zamana kadar amcamlarda kalmayi düşünüyorum annem gilin evde bakim maasi etkilenmesin diye ikametgahimi amcamlara aldirmak istiyorum bunun annem gile etkisi olur mu herhangi bir yere bildirmem gerekir mi ? Ne yapmam lazim benim yüzümden gelir kriteri asilipta kesilirse ve ben evlenip ayrilacagim icin onlar maddi olarak kötü duruma düşecekler sizce ne yapmaliyim tam anlatamadim belki ama yardımcı olursanız mutlu olurum.

evet katdeşim etkisi olur zira kontrole heyet geliyor. şayet hastayı evde göremezlerse o maaş kesilir. yeni adresi yetkililere bildir yani sosyal aile politika bakanlığına ve vergi dairesine bildirmenisin ki yeni adresinde annemizde hastanın yanında olmanı. şayet hasta sen isen ve sen evleniyor isen o maaş eşinede verilir annemize verilmeye bilir.

Kardesim cevap icin tskler fakat söyle
1. Maasi annem aliyor,kardesimden dolayi
2. Adres degisikligi yapacak olan benim annem ve kardeslerim yapmayacak
3. Gelir kriterine göre ben ikametgahimi degistirirsem yine kriterlere uygun durumda olacaklar.
4. Ben ekpss de forum doldordugumda bu durum sıkıntı olurmu ?

o zaman sen istediğin yere git kardeşim önemli olan senin ikamet adresin değil kardeşinin ikamet adresidir kardeşimizin adına bağlanan maaş annemizden kesilmez...

bakım parası alınan evinizde siz ayrıldıktan sonrada kişi başı 540 tl yi geçmiyorsa sorun yok,ama siz ayrıldıktan sonra kişi azalacağı için kişi başı 540 tl geçerse sorun olur,durumu sosyal hizmeter'e bildirmeniz gerekir

Eyw cvplar icin kriter yani 500 tl yi gecmiyor ben ayrilinca bu durumdada evden 1 kisi ayrildigi icin ikametgah degisikligimi bildirmem gerekir s migk ya?

Sedat gedik; - enes75 Eyw Allah razi olsun sizden.

Üst Alt