Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem Kolunu Kırdı. İşe nasıl gideceğim? İşten nasıl izin alacağım?

teknolojik

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
2016 dan bu yana E-KPSS ile evime yakın bir okulda çalışmaktayım. Engel oranım 92% ve (osteogenesis imperfecta) rahatsızlığım var.

Okula beni annem manuel sandalye ile götürüp getiriyor. Okulda manuel sandalyeden akülüye aktarıyor.

Annem 2 gün önce sol el bileğini 3 yerinden kırdı ameliyat oldu şu an alçıda.

İşe gitme açısından kara kara düşünüyorum. Ücret karşılığı getirip götürecek birini bulamadım. Kaldı ki bulsam bile hastalığımdan dolayı beni oturturken kaldırırken yapacağı yanlış bir hareket bende de kırık oluşmasına sebep olabilir.

Artı olarak pandemi döneminde olduğumuz için yabancı birinin kucaklamasını da istemiyorum açıkçası.

Annemin bileği 1,5 ay alçıda kalacak çıkınca zaten ne olacağı meçhul belki uzun bir fizik tedavi görecek belki eski gücü olmayacak elinin bilmiyorum.

Müdür çözüm önerin var mı dedi yok dedim. Bir süre gitmesem anlayış gösterirler ama nereye kadar.

Bu gibi durumlar için yasal bir düzenleme var mı? Aslında bilgisayar başında çalıştığım için evden de çalışabilirim ama okulda aynı zamanda kütüphane ile de ilgileniyordum. Zaten pandemi zamanı kütüphane bulaş riski yüksek bir yer ama önlem al çalış durumundayım mecburen. :(

Bilgi sahibi olanlar acil akıl verirse memnun olurum. Pazartesi tekrar görüşeceğim okulla.

gecmis olsun annenize
ailede baska biri yokmu, zor durum

Geçmiş olsun.Belediyelerin sanırım sandalyeli engelliler için tahsis edilmiş özel araçları var. Belediyenizle bu durumu konuşa bilirsiniz kısa süreliğine de olsa işinize yaraya bilir.

Refakatçi izni gibi bir durum geçerli olmuyor mu? Belediyenin araç tahsisine gerek yok zaten 1 sokak ötesi işyeri.

Üst Alt