Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem malulen emekli oldu. Raporu nasıl alırım?

yuozturk1989

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar annemin bugun e devletine malulen 4a emeklilik sistemine düştü ve emekli oldu. Fakat aldıgı raporu görmek için ne yapmamız gerek ve vergi indirimi almak içinde. Bu raporu almamız gerek. Bunun için nasıl bir yol izlememiz gerek hastanenin anneme vermiş olduğu malulen emeklilik raporunu nereden alabiliriz. Bilgisi olan beni yönlendirebilir mi ?

yuozturk1989

Malulen emeklilikte rapor size verilmez, hastane doğrudan sgk'ya gönderir.
Malulen emeklilikte oran bulunmaz. Yani o rapor sizde olsa da vergi indirimi vb. bir yerde kullanamazsınız.

1. Neden verilmez.
2.Oran bulunmazın nedeni nedir. Annem 1800 günden emekli oldu yani bizi SGK hastaneye sevk etti rapor için sonra ünüversite hastanesine.
3. Vergi indirimi almak için rapor nasıl alıcaz.
Teşekkür ederim sorumu cevabladıgınız için

Malulen emeklilikte 1800 günde sonuc olarak alınan rapor üzerinden emekli olunmuyor mu ?
Yani verilen rapora göre emeklilik oluyor dogrumudur.
Peki ben simdi rapor almam için ne yapmam gerek vergi indirimi vs yada araç alımı için nasıl yol izlemem gerek

Malulen emeklilik te aldığınız raporu hastane direk SGK ya yolluyor.onu göremezsin.Emekli olduğu için vergi indirimi de alamazsın.Arac için tekrar sağlık kuruluna başvurup engelli raporu almalısınız

Teşekkür ederim erkandomur abi.
Peki tekrar saglık kuruluna ne konuda basvurmam gerek tekrar basvurursam malul emekli maaşında sıkıntı cıkarmı beni yönlendirebilirmisiniz.

birincisi malulen emeklilikte sizi sgk hastaneye sevk ettiği için rapor direk sgk saglık kuruluna gider ve ordaki doktorlar belirler oranı ve genelde süreli verirler siz bir de onu öğrenin bence ne kadar süre sonra kontrol muayenesi var.
ikinci olarak vergi indirimi zaten annenizin bir işine yaramaz he araç alıcam diyorsanız o zaman tekrar annenizi bir devlet hastanesinin sağlış kurulundan randevu alarak oradaki kişiye araç alacağınızı belirterek tekrar heyete gireceksiniz. bir de her engelli vergi indirimi ile araç alamaz birincisi ortapedik engeli varsa ikinci olarak ağır engelli ise üçüncü olarak %90 engel oranı varsa alabilir araç he su tel toplu taşımada işinize yarar birde rapor

yuozturk1989

Sağlık kuruluna araç için başvurduğunu söyleyeceksin.Ama belirtildiği gibi annenin raporunda bağımlı ibaresi veya %90 üzeri yada annenin ortopedik engeli olması lazım.Malulluk maaşında sıkıntı olurmu bilemiyorum ben önce engelli raporu sonra malullük aldım.Ve dendiği gibi kontrol muayenesi verildi mi verilmedi mi kontrol etmelisin.Eve postayla geliyor ama gelmezse Cimer den bilgi almak için basvurabilirsiniz

MRM

Attıgınız adresde rapor gözükmüyor malesef...

Annemin malul olarak başvurma sebebi gözünden. Zamanla görme azalması olmasından dolayı basvurduk yani sarı nokta hastalığı görmesi gittikçe düşüyor.

Nasıl ögrenicem ne kadar süre kontrol muanesinin oldugunu..
Bu arada göz ile alakalı araç alma raporu alınabilir mi ??

Bu arada cevab veren herkese ayrı teşekkür ederim

yuozturk1989
sgk emekilikle ilgili bir yazı gönderir orad yazar eğer gelmezse işinizi şansa bırakmayın sgk dan öğerin süreli mi süresiz mi yoksa maaşınız beklemediğiniz bir anda kesilebilir.

Eşimi 2010 yılında 1800 güne malulen emekli yapmıştık. Sgk devlet hastanesine göderdi. Orada bazı doktorları dolaştık. Raporun sgk ya kendileri tarafından gönderileceği söylendi. O zamanlar şöyle bir durum vardı. hastane raporu sgk nın kendi bölge sağlık kurulu varmış orada da incelendiği söylenmişti. Emeklilik başladığında 2 yıl sonrasına kontrol muayenesi vermişlerdi. İki yıl sonrasında üniversite hastanesine yolladılar. (Kontrol muayenesi verilirse verilen tarihten bir ay kadar erken gitmenizi tavsiye ederim.) Üniversite hst.de nöroloji doktoru raporu nasıl düzenlediyse artık kontrol muayenesi kaldırıldı. sonrasında kontrol muayenesi verilmedi. Sağlık raporuna gelince sgk da tanıdık çalışan varsa o raporu temin edebilirsiniz. Ben (sgk aslının aynıdır damgasıyla ) almıştım.

sunayca
ama o raporda oran yazmıyordur. sadece hastalığı ile bilgiler vardır. doğrumu

Yazıyordu. Bildiğimiz sağlık raporu.Hastalıkla ilgili dr görüşleri ve alt kısımda özür oranı ve süreklidir ibaresi yazılı ağır engelli ve kutucuk ta çarpı işaretli yazılı. Ama dediğim gibi 2010 yılında almıştım.

sunayca
enteresan demek ki o zaman başkaydı ben eşim için 2 kere aldım ki eşim %100 ağır engelliydi 2018 2019 biri biy yıl biri 3 yıl süre vermişlerdi bitkisel hayattaydı eşim düşünün ona bile süreli verdiler. ve oran yazmıyordu zaten raporu da vermiyorlar sgk gidiyor direk orda görmüştüm raporu.

Üst Alt