Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem nafaka akıyor, abimin bir miktar nakit parası var. 2022 aylığı alabilir miyim?

SerdarZ

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar sizlere birşey soracaktım ben bu yaz %60 oranında 1 yıl süreyle rapor aldım. Evde 3 kişi yaşıyoruz annem, abim ve ben. Abimin yüklü miktar bir parası var 200.000'e yakın bende üniversteden aldığım bursum var 1200 TL bu yaz sonuna kadar sonrasında kesilecek ve aylık 3000 TL nafaka alıyoruz. Şimdi ben bu durumda engelli,muhtaç vs. aylıklarına başvuruda bulunabilir miyim? Birde bu durumda nelerden faydanalanabilirim? Sosyal yardım vakfına gittim orada engelli+ 500 TL destek verilir denmişti ama tam bilmediğini söylediler eve gelip bakarlar duruma göre veriyorlar dediler benim üstüme ev, araba, yüklü bir miktar para vs. hiçbir şey yok abimde para annemin üzerinde nafaka var sadece yararlanabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

SerdarZ

abinizin parası bankada ise
[FONT='inherit']Soru 56: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait banka mevduatları için muhtaçlığın hesaplanması nasıl dikkate alınır?[/FONT][FONT='inherit']
Hanenin tespit edilen mevduat hesaplarının aylık faiz getirisi iki katı tutar şeklinde dikkate alınır.

[/FONT]
[FONT='inherit']Soru 58: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait şnt yardımları ve burslar muhtaçlığın hesaplanmasında dikkate alınmakta mıdır?[/FONT][FONT='inherit']
Evet dikkate alınmaktadır.[/FONT]
[FONT='inherit']aldığınız burs karşılıksız yani geri ödemeli değilse 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilir.[/FONT][FONT='inherit']
ama burs alıyorum derken, geri ödemeli KYK öğrenim kredisini diyorsanız, dahil edilmez.[/FONT]
[FONT='inherit']
Soru 59: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait burslar ve vakıflardan alınan nakdi yardımlar muhtaçlığın hesaplanmasına dâhil edilmekte midir?
Evet, dâhil edilmektedir.[/FONT]

Yani ben başvursamda verme olasılıkları çok düşük anladığım kadarıyla. Bu 2022 maaşı, engelli maaşı, muhtaç aylığı hepsi ayrı ayrı mı? Yani bunlara başvursam ayrı ayrı mı başvuracağım? Birde bildiğiniz başka nelerden yararlanabilirim?

SerdarZ
elektrik desteği var bildiğim kadarıyla.engelli kimliği çıkarınca ulaşım desteği var.
abinizinm parası ne kadar faiz getirıo(faizden uzak durmanızı isterim 3 5 kuruş için ahirette yanmaya değmez.tercıh yınede sizin).dıyelım 50 tl bunun 2 katı 100 tl eder.evinize aldıgınız ebm ve bu faiz ile aldıgınız burs var bursun durumu geri ödemelimi ödemesız mı?[FONT='inherit']geri ödemeli ise 1200ü ekelrsiniz toplamı 3 kişisiniz 3e bölün çıkan sonuç 8500den az çıkarsa 2022 için başvuru yapın.
not: faiz gelirini örnek olsun diye 50 tl yazdım gerçek mıktarı siz bilirsiniz ya da bankadan öğrenırsınız.bankada değilse nasıl işlem edilio bilmıom onuda vakıfa sorarsınız.
[/FONT]

Teşekkürler cevabınız için benim aklımda da 200.000 TL'nin 160.000 TL kadarını faize koyayım diyordum ancak dediğiniz gibi en fazla ne kadar kazandıracak ki değmez onun yerine kur korumalı mevduat hesabına aktarmak daha mantıklı olur. Şimdi bu duruma 3500-4000 nafaka + geri ödemesiz 1250 TL burs mevcut ancak bu haziranda kesilme olanağı yüksek okuduğum bölümden çıkacağım. Bu durumda başvursam verirler mi? Birde annem için boşanmış kişiler için bir yardım yapılıyor mu? Bildiğiniz bir yardım var mı?

SerdarZ

geri ödemesiz olduğu için 1200tl + 4000 nafaka 5200 eder.paranızı nasıl işlerler bilmıom.dediğim gibi 3 kişi olduğunuz için eve giren mıktarın 8500 den az olması gerekıo.tahminim geliriniz tutar. haziranı beklemeden başvuru edın bence.ewğer gelire takılırsanız bursu kestirip hazıranda başvuru edersınız

Tamamdır çok teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için. :)

Üst Alt