Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem omurilik kanal daralması sonucu felç kaldı.Tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?

fatiharioz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar dostlar,
Annem 65 yaşında bundan iki ay öncesine kadar gayet sağlıklı normal düzeyde hayatını devam ettiren merdiven inen çıkan hiç bir sağlık problemi yapamayan biriyken,
Bir haftalık bir süreçte hızlı belirtiler ile yatağa mahkum kaldı,
Bir sabah uyandı ve yataktan kalkamadı ayağını atamadı yataktan, onun öncesi ellerinde uyuşukluk hissizlik mevcuttu,
Hastalığın tanısı konduktan sonra bir düşme yaşadı ve sağ tarafı hiç bir şekilde tutmaz konuma geldi,

ONUR YAMAN hoca tarafından bundan 3 hafta önce ameliyat edildi sinire bası yapan kemikler çıkartılıp vidalar yerleştirildi,

Annem ameliyat öncesi sol ayağını kesinlikle hareket ettiremiyor bir his yaşamıyordu
5 saat süren ameliyatının ardından gelişen kısa süreçte ayaklarını dizine kadar çekmelere başladı çok güçlü ve sağlıklı olmasa da parmak uçlarını çok hafif oynatmalara başladı sağ eli malesef şuan işlev görür durumda değil yarım olarka açıp kapatabilir düzeyde sol ayak ve eli ise iş görür durumda,

Bu tür konularda hasta tecrübesi yaşayan araştıran bilen arkadaşlar sizce bu durumda annemi ayakta, en azından tuvaletini görebilecek kadar görebilir miyiz? Ne yorum yaparsınız
Şuan yatılı olarak bir fizik tedavi hastanesinde yatmakta fizik tedavi daha yeni başlayacak.

Problem şu ki oturur pozisyonda desteksiz duramıyor arkaya düşüyor sanırım düzeltilmesi gereken en büyük problem bu yürümesine de yüksek ihtimal ile bu durum engel oluyor olmakta kilosu var bir problem de bu, sonda takılı şuan büyük abdestinde sorun yok ve bu ara çok kasılmalar yaşamakta

geçmiş olsun hiç nörolojiye göründünüz mü? yaklaşık 1 yıldır babamın ayağındaki güçsüzlüğün sebebini arıyoruz otururken ya da yatar pozisyonda egzersiz yaparken hiçbir sorun yok gayet güçlü ama ayağını kaldıramıyor ortopedi, beyin cerrahı, nöroloji, fizik tedavi gibi branşlara 2-3'er defa gittik en son nöroloji als olabilir dedi (kasılmalar olan bir hastalıkmış) gidip emg çektirdik çıkmadı, yüksek kalite mr istediler çektirdik orada kanal daralması, bel kayması, fıtık gibi durumlar çıktı fizik tedaviyle yolumuza devam edeceğiz yaş 75 ameliyat düşünmüyoruz

fatiharioz

Evet, eğer başarılı bir ameliyatsa ve bası ortadan kaldırıldıysa, desteksiz oturur, yardımla da olsa ayağa kalkar, yardımla da olsa birkaç adım atar duruma gelmesi çok çok muhtemeldir. Klasik fizik tedaviye, mümkünse yüzmeye önem verin. Eğer bu süreci doğru geçirmezseniz bir gelişme de olmayacaktır.

ameliyatdan sonraki 1.5 aylık süreç tamamlandı annem yatakta dahi dönemiyordu ilk önce yatak içi hareketleri yavaş yavaş kazanmaya başladı sol tarafı normal bir insan düzeyine gelmeye başladı ameliyat önceside hareket vardı kısıtlıda olsa sağ tarafında ise hiç hareket his yoktu şimdi orada da ciddi güç ve hareketlenmeler başladı fizik tedavi ile bugün ilk kez kollarına girerek denge kaybı yüksek düzeyde olsa dahi yürütmelere başladık , tutunduğunda ise kendi başına ayakta durabilir konuma geldi yorumlarınız ve tecrübelerinizi aktarmanız dolayısı ile sizlere teşekkür ederim

annenize gecmis olsun fatih bey.
masallah. insallah daha iyi olur anneniz. fizik tedavi cok ise yariyor. ben el bilegimi kirdigimda doktor doktor bir yil kadar gezdim. bir iyilesmemisti. ozelde bir doktor fizik tedaviye yolladi. fizyoterapistin iyisine rast gelince allaha sukur simdi iyi. aman cok aci veriyor ama degiyor. bir yil hic kipirdamayan elimi, parmaklarimi artik mukemmel kullaniyorum fizyoterapistim sayesinde. kiriktan sonra bi gecmeyen sisiklerdende eser kalmadi.

Çok teşekkür ederim tanıdık bir yüzden mesaj almak sevindirdi Sizlerede geçmiş olsun efendim

Üst Alt