Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem şizofreni hastası. Ne yapabiliriz?

furkankalkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar. Anlatmak isteyip anlatamadigim çok şey var. İsmim Ahmet Furkan 21 yaşındayım 3 kardeşiz 2 abim var en küçükleri benim annem yaklaşık 9-10 senedir şizofreni hastası. Nasıl anlatayım nerden baslayim bilmiyorum ama anenem hiç dışarı çıkmaz kendi kendine konuşur bazen kendi kendine beni dövüyorlar diyor yada bizim paramız yok gibi değişik seyler söylüyor bişey olduğun da bağrıyor çağrıyor bir gün karşı komşumuz zile basti aşure günüydü bize de ikram etmek istedi ama annem kapıyı kimseye açmıyor kimseyi almıyor eve ne eş ne dost eve bizden başka kimseyi almıyor ve ben artık büyüdüm büyüdükce bu sorunun ne kadar büyük olduğunu ve artık benide etkilemeye başladını öğrendim birde evden asla birşeyin çıkmasına izin vermiyor örneğin evde eskimiş olan dolap sandalye gibi eşyaları çıkarmıyor artık çok utanıyorum eve misafir bile alamıyoruz ne yapmam lazım bana yardımcı olucak yada bana yapmam gerekenleri soylermisiniz şimdiden çok teşekkür ederim.

furkankalkan

28 yıllık dostumda şizofreni idi.. aynı seyler ondada vardı.. Sakın yalnız bırakmayın. Arkadasım evlendı Boşandı idi en son. dayanamadı sonunda intihar etti.. çok akıllı bilgii tecrübeliydi ama maalesef sonu kötü oldu. Herşeyi kafaya takarlar.

Ne demek utanıyorum. Ne demek eve misafir alamıyoruz ne yapmam lazım. Sen anneni değil de kendini düşünüyorsun heralde. Hasta o hasta. Bilerek isteyerek yapmıyor. Mantıklı düşünemiyor.
Komşularınızda hasta olduğunu biliyorsa anlayışla karşılar. Bilmiyorsada siz rahatsız annem diyebilirsiniz.

chesterrr

Elbette bu doğru bir tanımlama olmaz, arkadaşımız sanırım annesi üzerinden toplumca kendisine yapılan muameleyi tasvir etmeye çalışmış ama doğru kelimeleri seçememiş. Öyle bakalım meseleye. Çünkü engellilik hali utanılacak bir durum asla değildir. Bu bir insanlık halidir. Rahatsız olana: "gelmeyebilirsiniz, biraz da okumalısınız denilebilir"

Ölüsü olan bir gün
Delisi olan her gün ağlarmış.
İlaç kar etmiyorsa yapacan hiç bir şey yok.
Benim dayım kuzenimi rehabilitasyon merkezimidir nedir oraya yatırdı ömür boyu orada kalacak. Ama dayımın maddi durumu çok çok iyi bilmiyorum herkes n bütçesi uygunmu değilmi bilmem

furkankalkan

öncelikle hoş geldin ablası:)

bu sitenin en tepesinde ne yazıyor biliyor musun?
dur yazayım:
[SIZE=5]Bazen herkesin seni tanıdığı bir yere gitmek istersin...[/SIZE]

doğru yerdesin, hoş geldin.

ne yapacağını sormuşsun, sıkıntılısın, içindekileri nasıl ifadelendireceğini bilememenin heyecanıyla yüklüsün, hikayenizi yalnız yaşamaktan bunalmışsın, birilerini arıyorsun, tanıdık ve aşina birilerini,

ne ilginç di mi?
çevrende bir sürü yaşam izliyorsun, ama senin evin farklı bir tek,
bir sürü insan var etrafta ama annen farklı bir tek,

oysa annen tek değil, sadece sizin çevrenizde farklı olan tek o.

bizim buralarda hepimiz annen gibiyiz.
bizim yanımızda kal, bizi bu siteyi izle, takip et, içinden gelenleri paylaş, konuş, derdini anlat

inan ki bizleri tanıdığın zaman annenle de tanışmış olacaksın.
annenle gerçekten tanıştığın zaman sordugun sorunun cevabını da sen bulacaksın.

Son düzenleme:
Bendeniz de şizofreniyim Bu saldırganlık davranışlarının altında anlaşılma ve onaylanma ihtiyacı yatıyor olabilir.

ne olursa olsun annenizi uzman bir psikiyatri doktoruna götürmeye çalışın ikna etmek çok zor olacaktır biliyorum ama bu şekilde kendisi de acı çekiyor. umarım en kısa zamanda daha iyi olur anneniz geçmiş olsun.

Üst Alt