Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem ve babam asgari ücretle çalışıyor. %91 raporlu dedem için evde bakım maaşı..?

Ebru Korkmaz

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
babam annem çalışıyo asgari ücret alıyo dedem raporu %91 rapor var maaş bağlar mı

Ebru nasıl yazdın biraz düzgün yaz diyecektim ki işitme engelli sin. Benim babamda işitme engelli cümleleri tam kuramıyor.
Ben geliyorum diyeceği yere ben gelir. Der
Ben babama mesaj atarken mesela baba 4 ekmek al desem kızıyor. Baba 4 ekmek aldı sen. yazarsam tamam diyor.
Herhalde herkes de var bu sorun.
Neyse senin konuna gelelim;
http://www.engelliler.biz/forum/evde-bakim-hizmeti-ayligi/33948-kimler-bakici-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Ş
urayı oku burada senin soruna cevap var.

orda baktım pek anlamadım babam 650 alıyo annem 600 ailede 5 kişiyiz maaş bağlar mı

Gelir hesabı şöyle yapılır:

Bakmakla yükümlü olunan bireylerin tüm gelirleri toplanır, bakmakla yükümlü olunan birey sayısına bölünür. Çıkan sonuç 380 TL'den azsa (01/07/2011-31/12/2011 dönemi için 400 TL), uygundur, fazlaysa, uygun değildir.

baba 650 anne 600 = 1250 /5 =250 Tl. Eder eğer hesaplama şekli doğru ise diğer şartlarda uyuyorsa alır.

Ebru, ayrıca dedenin özürlü sağlık kurulu raporunda "ağır özürlü" kısmında "evet" yazmalı.
Bir de deden bakıma muhtaçlık kriterlerine uymalı. Siz il/ilçe sosyal hizmetlere başvurun. ONlar yardımcı olur size.

Üst Alt