Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem ve babam çalışmıyorlar, abimin üzerinden sigortalılar. 2022 alabilir miyim?

vendett@

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba.yüzde kırk iki engelim var.daha önceden sigortalı olarak çalışıyordum.çıktım şu an çalışmıyorum.ailemle yaşıyorum.bana aylık bağlanması için aynı evde yaşayan kişilerin geliri kişi sayısına bölündüğünde cıkan rakamın asgari ücretin üçte ikisinden fazla olmaması gerekir dediler.şimdi ben anlamadım bu hesaplama genel sağlık sigortasında oldugu gibimi yapılıyor.anne ve babam çalışmıyor.herhangi bir gelirleri yok.abimin üstünden sigortalılar.bu engelli maaşı alma koşullarını ayrıntılı bir biçimde acıklayabilirmisiz.

Evde yasayanlarin geliri kisi sayisina bolundugunde cikan rakam asgari ucretin ucte ikisinden fazla olmamasi gerekir.Bu gercekten boyle mi.Eger boyleyse.Ben sigortali calisanim esim evlenmeden once 2022 ayligi aliyordu evlendigimiz icin feragat etti.Simdi kendisi calismiyor ve geliri yok. Ben ise sigortali calisanim 760tl maasla calisiyorum.Asgari ucretin ucte ikisi yaklasik 495tl.Ben esim ve cocugum 3 kisiyiz, maasi 3e boldugumuz zaman 495tlden az oluyor.Bu durumda esim 2022 ayligi almayi hakediyor mu?

Üst Alt