Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem ve çocuğum üzerinden maaşıma vergi indirimi uygulanır mı?

ismail_06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar.annem % 92 özürlü 51 yaşında çocuğum 4 yaşında %4 0 özürlü.kendim kamuda memurum aynı evde ikamet etmekteyiz.bu durumda ben maaşım üzerinden vergi indirimine gitme şansım nedir,ve eşim evde bakım ücreti alma şansı varmıdır? özellikle maaşım üzerinden kesilen vergileri indirtme şansım nedir.

selam benim babam bana vergi ödemiyordu onu vergi daireiyle görüş istersen bi.

annene ağır özürlü ibareli rapor alırsan ve kişi başı geliriniz 437 tlyi geçmese eşiniz annenize den dolayı bakım maaşı alabilir

tam emin olmamakla beraber bence eğer ankara sağlık kurulu onaylarsa her iki rapor içinde vergi indirimi alabilirsiniz.
eşinizin evde bakım aylığı alabilmesi için annenizin ağır özürlü olması gerekiyor ve eve giren toplam kazanca göre hesaplanıyor.yani evde kaç kişi ikamet ediyorsa kişi başına düşen kazanç 448 tl yi geçmemesi lazım.
ayrıca annenizin % 92 lik raporuyla ötv ödemeden araba alabilirsiniz

Anenizin bir geliri yoksa, bakmakla yükümlü olduğunuz birey kapsamında sayılacağı için, anneniz üzerinden de çocuğunuz üzerinden de ayrı ayrı sakatlık indiriminden yararlanabilirsiniz.

Üst Alt