Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem Xanax bağımlısı! Ne yapabilirim?

o123o123

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Annem 57 yaşında ve yaklaşık 25-30 senedir kronik depresyon,anksiyete,panik atak,uyku bozukluğu olmak üzere birçok psikolojik rahatsızlıkla uğraştı. Özellikle panik atak döneminde kırmızı reçeteli ilaçlar kullanmaya başladı.Lakin son birkaç senedir Xanax almadan uyuyamıyor. Her akşam 1mg’lık xanax içiyor. Bazı akşamlar 2 tane 1 mg’lık almak zorunda kalıyor. Bunun haricinde Efexor,Zyprexa,Largactil de kullanıyor. Yani ciddi manada uyku bozukluğu sorunu var ve ilaçlara bağımlı hale gelmiş. Bu konuda ona yardımcı olmak istiyorum. İlaçlardan kurtulacağını sanmıyorum sma en azından daha az ilaç almasını sağlayabilir miyim? Xanax ciddi derece bağımlılık yapıyormuş. İçlerindeki en tehlikelisi bu sanırım. Tavsiyeleriniz nelerdir? Sizin Xanax’a böyle bir bağımlılığınız oldu mu? 57 yaşında genç ve güçlü zamanları değil yıpranmış artık bırakmak onu çok zorlar mı? Tavsiye ve görüşlerinize ihtiyacım var. İnternette bu konuda yardımcı olabilecek başka forumlar da varsa onları da söyleyin bana lütfen.

o123o123 Bu hastalığın uzmanı piri, İstanbul Maltepede Dr Şadi bey. Çok iyi 1 doktor. Emekli 1 doktor. İşin Komik tarafı tüm doktorlar, Para peşindeyken, o tam aksine BABACAN 1 insan. Zatan ğittiğinde anlıcaksın

xanax bağımlılık yapan bir ilaç tabi bilinçsiz kullanırsanız bağımlı oluyorsunuz.
Kademeli olarak maddeden uzaklaştırılabilir kişi. Uzmandan yardım almakta fayda var.
Geçmiş olsun...

dediğiniz ilaç kısa dönem tedaviler için kullanılır. artı dr. yazmadan reçetesiz olarak alınmaz. saydığınız diğer ilaçlar ile xanax kullanımı riskli olabilir. bu ilaçlar birden değil aşamalı olarak bırakılmalı. sizin yapmanız gereken annenizi kendi Dr. götürmek kullandığı bütün ilaçları da söylemek olmalı.

Nurtan

Evet öyle. Kısa vadeli yatıştırıcı ilaç Xanax. Aslında emekli hemşire kendisi bilinçli birisi de bu konuda ama uzun süre devam eden panik atak ve uyku sorunları onu bu şekilde kullanmaya itmiş olduğunu düşünüyorum. İlaçlar ciddi tansiyon düşüklüğü yapıyor.Çok çok yavaş ve yerlerine bir nebze daha hafiflerini ikame ederek bırakması gerektiğini düşünüyorum. En azından Xanax'ı ve Largactili bırakmalı. Lakin bırakır da hiç uyuyamazsa,panik atak halleri,depresyonu tetiklerse diye endişe ediyorum.

Alo-191 Uyuşturucu İle Mücadele Hattı

Üst Alt