Merhaba arkadaşlar. Annem 57 yaşında ve yaklaşık 25-30 senedir kronik depresyon,anksiyete,panik atak,uyku bozukluğu olmak üzere birçok psikolojik rahatsızlıkla uğraştı. Özellikle panik atak döneminde kırmızı reçeteli ilaçlar kullanmaya başladı.Lakin son birkaç senedir Xanax almadan uyuyamıyor. Her akşam 1mglık xanax içiyor. Bazı akşamlar 2 tane 1 mglık almak zorunda kalıyor. Bunun haricinde Efexor,Zyprexa,Largactil de kullanıyor. Yani ciddi manada uyku bozukluğu sorunu var ve ilaçlara bağımlı hale gelmiş. Bu konuda ona yardımcı olmak istiyorum. İlaçlardan kurtulacağını sanmıyorum sma en azından daha az ilaç almasını sağlayabilir miyim? Xanax ciddi derece bağımlılık yapıyormuş. İçlerindeki en tehlikelisi bu sanırım. Tavsiyeleriniz nelerdir? Sizin Xanaxa böyle bir bağımlılığınız oldu mu? 57 yaşında genç ve güçlü zamanları değil yıpranmış artık bırakmak onu çok zorlar mı? Tavsiye ve görüşlerinize ihtiyacım var. İnternette bu konuda yardımcı olabilecek başka forumlar da varsa onları da söyleyin bana lütfen.