Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem yataktan çıkamıyor. Araç satışı ve alışı için noterde nasıl işlem yaparız?

Biyolog88

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler
2013 ocak ayında %90 raporlu görme engelli annem üzerine ötv muafiyetli araç aldık . O zaman bayiye gittik raporu verdik araç bedelini ödedik annem ve ben trafik şubesine gidip aracımızı teslim aldık .

Şimdi 2018 ocakta 5 yılı dolduruyoruz ve yeni araç almak istiyoruz . Lakin 5 yılda değişen şey annemin 2 kere menenjit geçirip yatalak olması. Anneme ben bakıyorum tek çocuğum başka çocuk olmadığı için vasisi ben oldum.Zihinsel engelli bir raporu yok , ama yataktan kalkma durumu da yok ,fakat noter gelirse cevap verecek durumda.

Mevcut aracımızı satacağımız da ;
1. Ek belge ister mi ? Yoksa devri hemen yapar mı ?
2.Yeni araç alımın da ek belge ister mi ?(Trafige gidip imza atma durumu yok)
5 yılı dolan tertibatsız 18 yaşından büyük araç satışı ve yeni bir araç alımında ek belge mevzusunu açıklarsanız sevinirim.

Biyolog88

Noteri eve getirteceksiniz ve alım-satım için gerekli vekaleti verecek. Raporunda da zihinsel yeti kaybına dair değerlendirme yoksa, alım-satımda herhangi bir mahkeme sürecine de gerek olmaz.
Harcamalar ya da mal varlıkları mahkemede kayıt altında mı?

Raporda zihinsel yeti kaybına dair bişeyler yok . Görme engelli olduğu için verilmiş %90 rapor . Kullanmakta olduğumuz araç birde ev var Mahkemede kayıt altında .

Yeni araç alacağımız da istenir mi peki ? Plaka çıkacağında Trafige gidip imza atacak durumu yok . Yatalak

Vasi vekaletname yerine geçmez mi ? Ben annemden vekalet almak için mi yoksa satış yapmak için mi noteri eve getirecem

Biyolog88

Eğer araç mahkemede kayıt altındaysa, o zaman aracı satmak için de yeni araç almak için de mahkemeden izin almanız gerek.

Ek karar İçin dilekçeyi sulh hukuk mahkemesine mi vereyim , yoksa direk aile mahkemesine mi yazayım . Olumlu ve hızlı sonuç için ne önerirsiniz ?

Ben avukat aracılığıyla sulh hukuk mahkemesine verdim.Aile mahkemesini bilmiyorum.

2018 ocak 22 de 5 yılı dolacak ötv muhafiyetli aracımız için 2017-7. Ay da vasi olmak için baş vurduk . 2017-12 ayda vasi atandık.(700 tl)
03.01.2018 de mevcut araç satışı ve yeni araç alımı için ek karar istedik 01.02.2018 de satış için karar çıktı . (900 tl)
01.02.2018 de mahkeme satış müdürlüğüne dosyamız gitti ve yaklaşık 40 gün sonra satış için ararız dediler . (1200tl)

Şu anda 40 günlük kısmın ilk gününden yazıyorum .
Şimdiye kadar mahkemeye 1299ckdjdj kere gittim bi o kadar da dilekçe ve masraflar 🙁

Yani amaç engellinin hakkını korumak falan değil . ÖTV muhafiyetli araç almasınlar diye milleti yıldırıyorlar !!! Bakalım hakkımızda hayırlısı ...

Üst Alt