Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemden kalan evin 5/1 hissesine sahibim. 2022 almama engel olur mu?

living06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
35 yaşındayım yıllar önce araba almak için rapora başvurdum ve %40 sağ ayağımda poliosekeli teşhisi ile raporumu aldım arabayı getirttim sonra 5 yılı doldu sattım ve 2. arabamı aynı raporla aldım raporumda " SÜREKLİ " ibaresi mevcut ama ben raporu kaybettim yeniden kurula girmem gerekirmi son zamanlarda oranların düşürüldügünü duymuştum yada bir örnegi çıkarılabilirmi ?

sonuç olarak adıma kayıtlı bir engelli aracım ve onun dışında birikim amaçlı aldıgım 82 model bir aracım var ortalama degeri 5.000 tl civarı yaklaşık 4 yıl öncede annem rahmetli oldu ondan kalan bir evin mirascısıyım kayıtlarda 5/1 oranında yazıyor herhangi bir şekilde ssk ve bagkur kaydım yok bu güne kadarda sosyal yardımların hiç birine başvuru yapmadım.

Şimdi bu bilgiler doğrultusunda 2022 maşına başvuru yapabilirmiyim yani bu evin 5/1 lik hissesi ve 5.000 tl lik araç engel olurmu ?

Bu konularda yardımcı olur musunuz ne yapmalıyım ? Hangi adımları izlemeliyim ?

raporunuzu yıllar önce aldığınızı söylemişsiniz. On yılı buldu mu bu süre? Yaklaşık kaç yıl önce aldınız?

bir de hanede toplam kaç kişi yaşıyorsunuz? hanenizde yaşayan tüm kişilerin gelirleri ne kadar?

Gelir testi sorgulamasında ,üstüne olan kayıtlı mallar cıkar.e devlet tapu sorgulamasında üzerinizdeki hisse cıkıyorsa vede üzerinizde araba varsa tahminim 2022 vermezler.

Üst Alt