Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneme bakan eşim evde bakım aylığı alabilir mi?

hasan58

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Mrb;

Benim annem çeşitli rahatsızlıkları var yani birkaç hastalığı var; 60 özürlü raporu var ve 2022 faydalanıyor.
Babamında %69 ağır özürlüdür ibareli raporu var benim ise %50 özürlüdür raporum var
ssk'lı olarak çalışmaktayım. Babam,annem,kardeşim,eşim,çocuğum beraber aynı evde kalmaktayız
geçen ay babam için 2022 başvurusu yaptık red edildi.B

en şunu öğrenmek istiyorum eşim anneme ve baba bakmakta özellikle annem çok rahatsız evde bakım ücreti almamız mümkün mü?
nasıl bir yol izlememiz lazım.

gerekli şartlar ağır engellidir yazan rapora sahip olma ve ailede kişi başına düşen gelirin asgari ücretim2/3 den az olması bu ki bu oran yaklasık 350 liraya denk geliyor bu sartları taşıyor iseniz başvurunuzu yapabilirsiniz.

alabilirsiniz birincisi eve giren her ne ad altında olursa olsun paraların toplamını evdeki kişi sayısına böl kişi başına 348 tl den az ise başvuru yap ikincisi sosyal hizmetlerin sizi göderdiği hastaneden bakıma muhtaç ibareli rapor almanız lazım raporuda alırsan sorun yok maaşı alırsınız

Evde Bakım Parasını Kimler Alabilir yazıyoruımm..

eş, çocuk, anne, baba, teyze, amca, komşu ya da buna benzer bakım hizmetini üstlenen diğer kişiler engelli kişinin bakımını yürüttükleri sürece alabilir.

bu durumda yani sizin eşiniz alamaz... çünkü siz varsınız. siz olmasaydınız alabilirdi.

Sayın oturanboğa;

Dilekçeler ve evraklar tek kişilik ben annem ve babam için ikisinide yazmak istiyorum bunu nasıl yapayım sizce

İki ayrı başvuru yapacaksınız. Ama unutmayın, raporun %60 veya %69 olmasının hiç bir önemi yok. Önemli olan "ağır özürlü" ibareli olması ve eve gelecek olan sosyal hizmet örevlilerinin bakıma muhtaçlık düzeyinin bulunduğunu tespit etmesi...

Not 1: Gelir hesabı yapılırken birinin aldığı evde bakım geliri diğerinin gelir hesabına dahil edilmez.
Not 2: Aynı evde yaşanması koşuluyla bir kişi aynı anda iki kişiye bakıcı olabilir.

Üst Alt