Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneme bakıcı olup bakım aylığı alabilir miyim?

Serhathayal

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar çalışmıyorum süreli engelli raporum var ama bitti sayılır birde hem 65 yaşını geçmiş hem engelli annem var yaşlılık ve aile destek dışında bir gelir yok Ben anneme bakıcı maaşı alabilir miyim erkek evlada annenin bakım aylığı verilir mi ( bugüne kadar cinsiyet farklılığından dolayı alamayacağımızı duydum çevremden )

Yanlış bilmiyorsam öncelikle annenize bakım maaşı bağlanması için rapor almanız gerekiyor. Rapor tamamsa cinsiyetle alakası olamaz. Sonuçta anneniz. Maaş vermeseler de bakmakla mükellefsiniz. Bu durumda kriterler uygun olursa sorun çıkmaz. Ama engelliyim demişsiniz. Bu şekliyle sorun çıkabilir. Raporun süresi bitince yenilemezseniz bu sorunda ortadan kalkmış sayılır.

Annem zaten engelli ve kronik hasta ve yaşlı anneme zaten bugüne kadar ve bundan sonra da herzaman bakarım ama bugün memurun bile ağladığı bir zamanda sadece yaşlılık maaşıyla yaşamaya çalışıyoruz depremde ev de gitti mutlak bir ek gelir şart inşaallah halladebilirim

Evde bakım alma şartı tam bağımlı raporu olması gerekiyor onun haricinde verilmiyor

Öncelikle geçmiş olsun.1. dereceden yakininiz neden cinsiyet ayrımı olsun ki.Herkesin dediğine bakmayın.Ama annenizin kısmi veya tam bağımlı ibaresini belirten raporu olması lazım.Eski raporlarda ağır veya değil yazıyor du

İlginiz ve temenniniz için teşekkür ederim umarım halladerim bir sorun çıkmaz biraz tuhaf geliyor böylesi ama mecburiyet maalesef

Üst Alt