Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Anneme böbreğimi verdim. Malulen emekli olabilir miyim?
s.a hocam bende nakil oldum ama hastalıktan değil anneme böbreğimi verdim bu yasa benim içinde geçerlimi bende malulen emekli olabilirmiyim lütfen yardımcı olurmusunuz ?
Tek böbrekli olmaktan malulen emekli olamazsınız,
başka rahatsızlığınız yoksa erken emeklide olamazsınız.
Çünkü % 40 ve üzeri almanız gerekiyor erken emekli olmak için, sakatlık oranı cetveli 'ne göre verilen oranlar ise şöyle: Tek böbrek için; Diğer böbrek tamamen normal:% 10 Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15 Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner sistem hastalığı:% 20 Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25 Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:% 30
ya ben anlamıyorum tek böbreği olan insana 10-30 arası veriyorlar...hayati bir organa böyle düşük oran verilmemeli ercan uyku problemin olsa biraz psikolojin bozuk ollsa %40 rahat alırdın