Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneme böbreğimi verdim. Malulen emekli olabilir miyim?

ercan55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
s.a hocam bende nakil oldum ama hastalıktan değil anneme böbreğimi verdim bu yasa benim içinde geçerlimi bende malulen emekli olabilirmiyim lütfen yardımcı olurmusunuz ?

Tek böbrekli olmaktan malulen emekli olamazsınız,
başka rahatsızlığınız yoksa erken emeklide olamazsınız.

Çünkü % 40 ve üzeri almanız gerekiyor erken emekli olmak için, sakatlık oranı cetveli 'ne göre verilen oranlar ise şöyle:
Tek böbrek için;
Diğer böbrek tamamen normal:% 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:% 30

ya ben anlamıyorum tek böbreği olan insana 10-30 arası veriyorlar...hayati bir organa böyle düşük oran verilmemeli ercan uyku problemin olsa biraz psikolojin bozuk ollsa %40 rahat alırdın :D

Üst Alt