Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneme dijital cihaz alacağım, marka ve doktor önerileriniz...?

kalimkara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba

annemin ileri derecede işitme kaybı problemi var ve bunun yanında intus problemide yaşamaktadır. bunun problemleri gidermek için yeni bir cihaz satın almak istiyorum.

nelere dikkat etmeliyim?
iyi bir doktora muayene olması gerekiyor mu?
bundan önce hep analog cihazlar kullandı, problemleri gereği digital kullanması gerektiğini ögrendim, bu tarz cihazlara alışması ne kadar süre alır?

yardımcı olursanız sevinirim

teşekkürler

işitme kaybı uzun süreden bu yana varsa bence yeniden doktora muayene olmasına gerek yok... işitme cihazına gelince, analog cihazdan dijital cihaza geçerken zorluk yaşamaz... zira dijital cihazlardaki ses doğala daha yakındır ve daha çok memnun kalacaktır... kalabalık ortamlarda bulunması gerekmiyorsa tek kanallı ve çok güçlü bir cihaz olan Oticon XP'yi önerebilirim annenize... bunun yanında 3 programlı Oticon Sumo DM de çok güçlü bir cihazdır... ama 3 programlı olduğundan XP'ye nazaran biraz pahalıdır... ama ucuz olmasına rağmen XP, DM'den daha güçlüdür... Tek farkı gürültü bastırma özelliği yok....

yorumlarınız için teşekkürler

birşey daha sormak istiyorum beltone diye bir firma duydum ve sağladıları imkanlar gayet iyi.annemde bu firmayı deniyor ilk defa digital kullanıyor ve sıkıntı çektiğini söylüyor.
daha öncede digital kullanmıştı ve yapamamıştı.

yorumlarınız bekliyorum..

Dijital ve analog cihazlar arasında ses kalitesi ve pc'den ayarlanabilirlik dışında pek bir fark yok... Annenizin alışamama durumu; yıllardır kullandığı cihazdan daha farklı bir ses almasından ötürüdür... Bunu ben de yaşamıştım... Ama zamanla alışıyor insan...

Beltone firmasını ben de duydum ama oticon gibi phonak gibi daha köklü firmalar varken Beltone'i hiç denemedim..

Üst Alt