Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneme engelli raporu, maaşı ve bakim parası nasıl alabilirim?

Lizardking

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Slm.arkadaslar ben engelli değilim ama yaklaşık 20 senedir sizlerin gibi engeller ve kanser hastaliklari ile savasiyorum fakat manevi oldugu kadar maddide cok yorucu hepiniz biliyorsuniz.annanem, annem ve babama bakiyorum.ananem cilt kanserini ve cesitli hastalari yendik iyi suan şükür.babamla mide 3 evre çok şükür operasyondan sonra yendik.konu annem.annem 2diz tam protezi,(ayaklar % 70derece gibi kivriliyor)yürüyebiliyor ama işlerini biz yapıyoruz.bir rahim kanseri tedavi operasyon,hepatit c gecirdi o zorlu surecide atlattik,kronik şeker,kronik tansiyon,kemik erimesinden dolayı kamburu var, ve romatoid artrid.anneme engelli raporu nasıl alırım (evede geliyolarmis sanirm)ve kaç verirler?maaş ve evde bakim parası alabilirmiyim.ben anne ve babamın durumundan dolayı çalışırsam onlara kimse bakamıyor.evimiz var babamın üstüne,bir arabam var,gelir olarak sadece babamın emekli ayligi 2950 tl.yardimci olursanız,ve yonlendirirseniz çok sevinirim hepinize cok geçmiş olsun.

Hanede 3 kişi yaşıyoruz.ben işsizlik maaşı vs almıyorum,hiç bir sosyal yardim almıyoruz,babam ssk emekli 2950.evimiz kendimizin.bir arabam var.en son g2 yazmışlardı.

Lizardking

hanede 3 kişi oldugnuz için 2022 kişi başı gelrııemeklı maaşındna doalyı geçecegınzı için almazsınız.
ebm ye gelir şartınız tutuor ama onu almak içinde engellilerin engelinin raporunda tam bagımlı yazması ve en az %50 olması gerekıyor başka gelrınzı yok ise ebm için gelir şartınzı tutuo.ebm de gelrı sınırı kişi başı 1402 tl

65 yaş maaşı da olamz sadece eşlerın gelrine ve sosyal güvencesıne bakılır sosyal güvence ve alınan emeklı maaşı gelır sınrını geçio.
tek alabileceğiniz maaş ebm o da başka gelr yoksa ve tam bagımlı rapor alabılırsenız

Ilginiz icin tesekkur ederim.Bu durumda annemin 2 diz tam protez, 70 derece dizler kivrilabiliyo,yürüye biliyo ama tek başına merdiven vs çıkıp inemiyor,geçirdiği bir hepatit c sureci ve kanserden dolayı rahmi alınıp tedavi gördü,kemik erimesi ve kamburu var,insulin kullaniyodu,su anda bıraktı,kronik şeker, tansiyon var.yuzde kaç oranında rapor alır.agir engelli alırmı boşu boşuna kadını oralara sürüklemek istemem evden çıkmıyor pek normalde rapor oranını söyleyebilecek biri varsa çok memnun olurum.

Benim yardimim olmadan disarda gezemiyor.

Lizardking
tam bagımlı rapor alma ihtmali yüksek olmakla beraber hastanede kurul karar verıo o yüzden burdan kımse sana alır veya alamazsın dıye net bişi diyemez.bizler ne rapor oranını söyleyebilirik nede raporun tam bagımlı olabilecegını.sen heyete gir ordakı belgedekı yüzdeleri bura yaz rapor oranın kaç olur hesaplarık ama illa o heyete girmenız gerekıo.tahlil tetkık istemezlerde öğleye kalmadanda işniz bitebilir tabii yoğunluk yok ise.
not.: rapor için gederken elınızdekı hepatıt vediğer eskı raporları bilgileri götürüsenız size çok faydası olur

Üst Alt