Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneme ve kız kardeşlerime ne kadar Dul-Yetim maaşı bağlanır?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
83
Reaksiyonlar
41
arkadaşlar babamız rahmetli oldu annem ve iki kardeşime maaş bağlatacağım babam ssk emeklisi idi 1600 tl maaş alıyordu annem ve iki kardeşim ne kadar maaş alır

KİM NE KADAR YETİM AYLIĞI ALABİLİR?
5434 sayılı TC Emekli Sandığı Kanunu Hükümlerinde Dul ve Yetim Aylık Yüzdeleri;
1-Dul eş % 75,
2-Dul eş % 50 (Memur olan veya memur emekli aylığı alan dul eş)
3-Bir Dul eş, bir çocuk % 60, % 30

4-Bir Dul eş, iki çocuk % 50, % 25 er,

5-Bir Dul eş, üç ve daha fazla çocuk Eş aylığın yarısını % 50, çocuklarda kalan yarısını eşit paylaşmaktadırlar.
6-Tek çocuk % 50,
7-İki çocuk % 40 ar,
8-Üç ve daha fazla çocuk % 100 ü geçmemek kaydıyla eşit paylaşmaktadırlar.

4.maddeye göre Anne 800,kardeş 400+400

dul yetim

annem ve kardeşlerim için annemle dul yetim maaşı başvurusu yaptık internet üzerinden takip edebiliyormuyuz arkadaslar

evet e devlete iriş yapın sgk işlemler menusunun içinde var oradan takip edin

annemin e devlet şifresi yok ssk evrak takip diye sgk nın sitesi var oradan tskip oluyor mu

@mehmet-41;

en kolay olanı ben öyle yapmıştım aradım alo 170 i orda durumu anlattım bana bı kod no verdiler ve 3 gün sonra arayın dedıler.ben aramadan 2.gün onlar aradı evraklarımın ne durmda oldugunu hangi aşamada oldugunu sürekli 170 den öğrendım hatta benım adıma dilekçe bile yazdılar.işlemler 2 3 ay sürebiliyor hemen maaş bağlanır dıye beklemeyın.güzel olan yani ise başvuru tarıhınden itibaren biriknleri toplu olarak ödüyorlar. şubatda başvuru etmışiniz mayısda bağlanırsa aradakı mart nisan maaşlarıda dahıl olmak üzere toplu olarak alırsınız.tabi belgelerinizde noksanlık yok ise.

başvuruyu nasıl ettınız ben belgeleri iadeli taahhütlü olarak ptt ile yolladıydım.sizde ptt ile yolladınzısa kargom nede diye takıp edebiliyorsunuz .ilgililerin eline geçip geçmediğini öğrenıyorsunuz.inşALLAH eksik belge yollamamıssınzıdır.ben raporun kopyasını yolladıydım şansıma onaylatmadıgm kopyasıydı o yüzden benden raporun aslını istediler tabi istemeleri yollamam falan filan derken 1 ayda öyle geçti.sizin gibi 2.ayda ettiğim başvuru 7.ayda bitti maaşı temmuzda toplu olarak aldım.

15 20 gün sonra alo 170 arayıp işlemleriniz hakkında bilgi edinmeyi unutmayın.siz üzerine düşmezseniz yoğunlukdan dolayı geç bağlanabilir.

annemle sgk giderek tahsis talep formu doldurduk kardeşlerim için bir sey yapmadık onlara otomatik bağlanjyormuş maaş

ya ne otomatik baglanması kardeşim burası turkiye kardeşlerinizde ayrı dilekçe verecek

iyide biri 16 diğeri 18 e girmedi dilekçe veya tahsis belgesi düzenlenmedi onlar için vermeleri gerekmiyor sanırım memur böyle bilgi verdi

Son düzenleme:
mehmet-41

belki bu sebepten olabılır yoksa.herkesın kendı başvurması gerkıyor.ben başvurmadım 2022 için ve yıllarca almadım yetım maaşı 2022 kesılınce başvurdum öyle bağlandı.sürecide yukardakı mesajlarımda anlattım.sizin annenız için ankaraya başvurmanız gerekıyordu yada 2 yıl öncesıne kadar durum böyleydı.inşALLAH herşey kolay ve istediğiniz şekılde çabuk gerçekleşir.

Üst Alt