Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anneme verilen rapor itiraz mı edelim, yoksa yeniden mi başvuralım?

tonkano

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar, annem 5 yıldır, alzheimer hastası, ötv indiriminden yararlanmak için il devlet hastahanesine müracaat ettik.
İki yetişkin annemi doktor doktor gezdirdik. Çok zor oldu. Taksiye bindirmek ve indirmek dakıkalarca sürüyor.

Neyse sorularım şunla
Heyet raporumuz balzarth formulüyle %87 ile hak kazanamadık.
Noroloji:%64
Kulak Burun: %4
Üregenital Sistem.%25
Kas iskelet sistemi:%7
Endekrin sistem:%10
Kariovasküler sistem:%28

İki adımı yürüyemen anneme kas ve iskelet sistemi%7 verdi. Komadamı olması gerekiyor daha yüksek olması için Zıhınsel ruhsal Davranış bozukluklar; Norolojinin görüşü uygundur dedi ve puan vermedi. Annem bazen bizi resmen duvara çıkarıyor. Patlıyorum, daralıyorum, diyerek bizi düz duvara çıkarıyor oysa ama doktor puan vermeyi gerek duymadı.

Annem ilaç kutusunu dahi açamıyor, idrarını tutamıyor, büyük tuvaletini dahi bazen tutamıyor.Şişeden su içemiyor, bardaktan zor içiyor.

Yönünü bulamıyor. İsimlerimizi dahi karıştırıyor. Doktorlar böyle karar verdi, ne yapalım.

Şimdi sorularım şunlar;

1- Rapora itiraz edip araştırma hastahanesine mi tekrar muayene ettirmem gerekiyor
2- Rapora itiraz etmeyip aynı ildeki yetkili ikinci ve son hastahane olan araştırma hastahanesine direlkt rapor için gitsem daha mı iyi?
3- Bu durumda ilk rapor bana sorun teşkil eder mi, bir süre geçmesi gerekir mi?

Birde annemi götürmek hem bize hem ona çok eziyet oluyor. Vazgeçmek istiyorum.

Öte yandan kızıp anneme ağır engel vermeyenelere kızıp mücadele etmek istiyorum. Komada mı olması gerekiyor hastanın. Zaten o ne yapacak aracı. Bimere ve cimere yazı yazdım durumla ilgili. Siz makam araçlarına binin ama bizim 80 yaşında birkaç iş harıcınde birşey yapamayana birşey yok.

Cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim. Allah kimseyi alzheimer ve yakını etmesin. Çok zor durumumuz var..

tonkano ;
Yakın zamanda tekrar almaya çalışırsanız zaten sizi itiraz etmeye yönlendirirler. Ancak yeni başvuru yaparak almak isterseniz de yaklaşık 6 ay kadar beklemeniz gerekir. Çok geçmiş olsun.

Üst Alt