Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemi bakım merkezine yatırırsam bakım giderlerini benden mi alırlar?

mavidusss

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Annem şizofreni hastası ve köyde vahşisi olan abimde kalıyordu ancak bakımını Abi'm pek yapamıyordu. Kaymakamlık ve sosyal hizmetler tarafından yapılan sosyal çalışma ile özel bakımevine alınmış. Abi'm bakım merkezine yakın olmasına rağmen yılda 2kez ancak gidebiliyor. Bu nedenle ben yakınındaki bir özel bakım merkezine aldırımak istiyorum en azından haftasonun dışarı çıkarmak sık sık ziyaret ederim. Ancak bunun için sosyal hizmetlere gittiğimde annemin valilik onayına kaldığı dosyasının yurt yerleştirme izin belgesinin olmaması nedeniyle tamamlanmadığını öğrendim. Il müdür yardımcısı öncelikle valiliği üzerime alıp sonra yerleştirme izin belgesi almam gerektiğini en son ise nakil başvurusu yapmam gerektiğini söyledi. Soruma gelince Abi'm işsizde bense bir kamu kurumunda mühendisi olarak çalışıyorum ve maaşım 3000. Civarında. Benim maaşım bakım merkezi ücretinin bakanlıkça ödenmesine etkisi olur mu?

NOT: bulunduğum ilde tek başıma yaşıyorum ve çoğu zaman konaklamalı arazi çalışmalarım oluyor yani annemi bakımevine yatırmamak gibi bir seçeneğim yok. Yalnız başına evde bırakamam Devlette karşılanmazsaözel bakımevleri neredeyse 2000 tl altına düşmüyorlar ödemem mümkün değil

hayır senden hiç bir ücret talep edilmez, bakımevi annen için devletten aylık 2 asgari ücret parası alacaktır, banaz yolunda bulunan trafik tescilin karşı tarafında bulunan bakımevi var orayamı yerleştirilmiş anneniz, siz hangisine naklettirmek istiyorsunuz, vasilik kararı abinizin üzerinemi görünüyor.

yazık ya bakım evine yatırmayın evde bir bakıcı tutun daha iyi olur

Hayat ne kadar acımasız,anlamsız :(
Bir anne 5 evladına bakar (doğurur.besler,büyütür)
Ama 5 evlat bir anneye bakamaz

Kazazede evet Abi'm üzerine ama Abi'm uşağın ilçesinde olmasına karşın ilgilenmediği için vasiliği bana veriyor. Gelecek hafta duruşması var. Ben Samsun'da bir bakımevine yerleştirmek istiyorum.

Paranoya arkadaşım bakıcı dediğin 8 saat bakar gider ki zaten normal zamanda bakıcılık bir durumu yok kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Sorun işim gereği şehir dışına konaklamalı gittiğimde birinin göz kulak olması olayı.
Ikinci olarakta evde tek başına olunca hastalığı artar diYe korkuyorum neticede şizofreni hastalığı sosyal olarak yalnız kalmazsa daha iyiye gidiyor

Enes75 maalesef öyle tüm çocuklar çalışıyor evde gündüzleri kimse olmuyor akşamda herkes yorgun argun eve geliyor ve bu tür hastalıklar maneviyatla ilgili olduğundan zor

sevgili kardeşim
Allah yardımcın olsun, haklısın evde tek başına kalması iyi olmaz, bencede bakımevine yerleştirmelisin, bakımevleri kötü yerler değiller, her zaman kontrol edebilirsin, başkası ne der gibi düşüncelere bakma, sana yakın bir bakımevine yerleştir, hem her zaman yanına uğrarsın hemde vaktin olduğunda çıkarıp gezdirebilirsin.

Üst Alt