Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemi nasıl sigortalı yapabilirim?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar bu konuda çok araştırma yaptım ama net bilgilere ulaşamadım. Bilgisi olan varsa yanıtlayabilir mi?

ne yapacaksiniz o kadar paralar odeyip emekli maasi alacak degilya yaslicadir
saglik icin sizin anneniz olmasi dolayisiyla ustunuze alinca sizin sgk semsiyenizden faydalanabilir
allah gostermesin sizin vefatiniz halinde maasinizi alabilir
bence bosuna odemeyin istege bagli emekliligi

Mantıksız annen için yeşil kart çıkarın 65 yaş maaşı daha mantıklı 1700 küsür ödeyeceksiniz her ay 20 yil

3500 maaş baglanir

Teşekkürler arkadaşlar. Aslında yanlış yazdım derdimi. Sigortadan emekli nasıl yapılır diye soracaktım😊 Kendisi ev hanımı ve 63 yaşında..

primleriniz odediginiz yeterliyse emekli olabilir
onlar odemeleriniz tamamsa yasida musaitse
siz bunlari yazarsaniz bilgili arkadaslar yardim edecektir

Ssk gidersin ordan emekli lik işlemlerine çıkarsın sorarsın onlar bakarlar sana bilgi verirler

bilgeadam

ev hanimi calisip prim odememis
50 yasinda ev hanimi istege bagli emeklilik isteyen 7500 gun prim borcunu borclanacak muracaat ederek
o borcu odeyecek 20 aylik 1700 2000 llira gibi yekun
odeyip bitirdikten sonra emekli olacak

o kadar paraya dolar alip atsam daha karli

İstorika

65 yaşına geldiğinde devlet zaten otomatik maaş bağlıyor. Yani boş yere para ödeyip emekli olmasın.

İstorika annenizin daha önceden hiç sigorta geçmişi var mı? yani bir yerde sigortalı çalıştı mı? evet ise kaç gün sigortası var şuanda

bionic

Evlenmeden önce bir iki yerde çalışmıştı ama sigortası var mıydı bilmiyorum. Sorgulamam lazım..

E devletten baktım. Annemin çalıştığı yerlerde onun için hiç sigorta girişi yapılmamış..

3600 den kısmi emekli olması için 1999 öncesi primi olması gerekiyor ama hiçbir sigorta başlangıcı olmadığı için zor eğer bir gelir mal mülk yoksa 65 yaş aylığı bağlatabilirsiniz

bilgeadam

1999 öncesi sgk girişi olup ve 3600 iş gününü dolduranlar için yaş sınırı var diye biliyorum.

İstorika, belli yaşın üzerindeki insanların en çok zorlandığı şey sağlık, o yüzden "tamamlayıcı sağlık sigortası" yaptırman daha güzel olur. En azından özel hastanelerde zorluk yaşamadan kontrollerini yaptırabilir. Yatarak tedavi gerektirecek bir durum olursa tedavisini olur vs...

İstorika
Mal mülk yok ama nafaka alıyor..

selda*
Kaç zamandır onu da araştırıyorum. Kendisinin kalp ve şeker hastalığı var..

Üst Alt