Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemi SSK'lı olarak çalışıyor gösterirsek evde bakım aylığımız kesilir mi?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
annemi bir yerde çalışıyor olarak göstermek istiyorum eczane v.b hem geri kalan doğum borçlanmasını yaparız sskya sayılır hemde kalanını ödersek 2 sene filan annem 5000 den emekli olur diye düşünüyorum yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum hem ben %82 engelliyim benim 2022 maaşıma ve annemin bakıcı maaşına zararı olurmu eğer zararı yoksa bildirmemiz gerekiyormu sosyal hizmetlere ve sgk ya ve ne dememiz gerekiyor bildirirken ne önerirsiniz?

Evde Bakım aylığı alıyorsanız her ikinizde, gelir değişikliği söz konusu olursa bildirmelisiniz. Hanede kişi başına düşen gelir 400 TL'yi geçmezse sorun olmaz.

sadece bir yerde çalışıyor gösterebilirmiyiz diye merak etmiştim ben bu yazıyı lokman ayvaya da sordum cevap vermedi maaşlarımızı kestirmez değilmi yanlış anlayıp yada annemin ssksına zarar vermez değilmi ben şöyle yazdım
SAYIN LOKMAN AYVA BEY;
Ben daha önce size %82 özürlü olduğumu ve primimi yatırmak istediğimi söylemem üzere bana yatırdığınız takdirde özürlü maaşımın kesileceğini söylemiştiniz bewnde prim yatırmaktan vazgeçtim ben şimdi size başka bir konuda danışmak istiyorum bilginize ihtiyacım var vereceğiniz cevap ve ayıracağınız zaman için şimdiden teşekkür ederim sorum şu:
annem bana baktığı için bakıcı maaşı alıyor annemin çalışmışlığı vardı 3604 şu koşullarda 56 yaşında emekli olacak ben aslında annemin emekli olmasını istiyorum hemen emekli olabilmesi için 5000 i tamamlaması lazım annem bana baktığından dolayı çalışamaz hep duyuyorum çalışıyor göstermek lafını çevremden annemi çalışıyor gösterebilirmiyiz yanlış olup olmadığını inanın bilmiyorum oyüzden size sorup danışmak istedim daha önce ve şimdi hiç böyle bir şey yapmadık aklınıza şüphe gelmesin çevremden işittim suç mu bilmiyorum eğer suç değilse annemi çalışıyor gösterebilirmiyiz benim özürlü maaşıma etkisi olurmu yada annemin bakıcı maaşına sizin söyleyeceğiniz sözlere göre hareket edeceğim
not:lütfen yazımı yanlış anlamayın vereceğiniz yanıtı çok merak ediyorum inanın kötü niyetle sormadım teşekkür ederim

ben böyle yazdım ama hata ettim galiba ama yinede kötü niyetle sıormadım annemin ssksına zarar vermez değilmi yada 2022 maaşına evde bakım maaşını kestirmez değilmi henüz cevap yazmadı çünkü yanlış anlamış olabilirmi lütfen fikrinizi yazın:(:(:(

ben halime şükrediyorum :) olumlu olumsuz cevap verir inş yoksa yanlış anladı diye endişeleneceğim

yanlış anlayıp maaşları keser birde annemin ssksı gider yanlış anlarsa yapar diye çekiniyoeum normalde cevap verirdi ama vermedi ondan endişeleniyorum işte keşke yazmasaydım sormasaydım cevap yazmadı ya canım sıkıldı neyse olan oldu teşekkür ederim fikrini söylediğin için iyi akşamlar

Üst Alt