Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin 2022 maaşını kestiler. Yeniden bağlatmak için rapora mı başvurmalıyız?

sezerkaratas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ;

Annemin üzerine 2022 ayalığı mevcut.

Rapora ittiraz ettik oranı yükseltmek için Ekim ayında ittiraz ettik hala yeni rapor sonuçlanmadı işlemler yetişmedi. Bunun için engelli maaşımızın yatmadığını düşünüyorum 144 Aradım muhtac olmama sebebiyle red edildi diyolar başka bişey demiyorlar

Aile Sos. Bakanlığından Daha once cok kez denetim için arkadaşlar geldi ve biz gene maaşımızı almıştık. Rapor ittiraz ettiğimizden dolayı mı iptal oldu Yeni rapor ile tekrar başvuralım mı acaba ?
Eski rapor oranımız % 65 şimdi yeni oranımız % 87 dediler.

Gelirinizde bir değişiklik olmadıysa muhtaçlıktan çıkmamışsınız demektir itiraz edebilirsiniz ve ödenmeyen o kısımlarıda alırsınız ama gelir artışı olduysa hane kişi başı gelir 423 lirayı geçtiyse isterse raporunuz daha yüksek olsun maaş alamazsınız.Keşke önce raporu çıkarıp öyle başvuru yapsaydınız.yeni %87 oranlı raporla 1700 lira cıvarında maaş alırsınız.Eğer yeni raporunuzda ağır engellı evet yazıyor ve kişibaşı gelir 847 liradan az ise evde bakım maaşına başvurun.

Üst Alt