Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin 65 yaş maaşının artması 2022 engelli maaşımı etkiler mi?

Cuneyt_1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ,sormak istedim 65 yaş aylığı 3 aylik 1500 tl olacak 2022 engelli maaşımı etkiler mi.evde iki kişiyiz annem yaslilik maaşı aliyor ben engelli %75 ev annemin, başka gelir yok, yaslilik maaşı 1500tl olunca bu durumda gelir sınırı geçmiş olacak hangimizin maaşı kesilir

2022 engelli maaşı için gelir kriteri kişi başı 485 TL×2 kişi=970 TL geçmemesi gerek
500 TL yaşlılık maaşı aylık olarak hesaplanır.
Engelli maaşı zaten gelir sayılmıyor, sıkıntı yok.

Cuneyt_1

maaşa kaç para zam yapıldı kı sınırı geçiyonuz @Zorro nun dediği gibi sıkıntı olmaz çünkü 1500 lirayı 3 ayda bir alıyomusnuz bu 1500 ü 3 e böl 500 lira yapar evde 2 kişisiniz sınırı geçmezsınız.siz nasıl hesap yaptınızda geçtiğinizi söylüyonuz

Cuneyt_1
annen 65 yaş üstü olduğundan 2022 sayılı kanun 1. maddesi gereğince 2022 yaşlı aylığı alıyor. maaşı ne kadar olursa olsun aldığı 65 yaş aylığı hiçbir şekilde senin 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilmez.

Zorro ve -mka verdiğiniz bilgi yanlış. 65 yaş üstü aylığı da 2022 aylığıdır. hanede engelli aylığı alanların gelir hesabına 65 yaş 2022 yaşlı aylığı hiçbir şekilde dahil edilmez. hepsi 2022 sayılı kanun kapsamında ödenen aylıklardır

Demek ki aynı kurum 2022 yaşlılık maaşı ve engelli Maaşı.
Neden ki engelli maaşına zam gelmemiş

evet 65 yaş aylığı, %40-69 engelli aylığı, %70 ve üstü engelli aylığı, 18 yaş altı diye bilinen engelli yakını aylığı, bunların hepsi 2022 sayılı kanun kapsamında ödenen aylıklardır. o yüzden hepsine kanun numarasına atıfla kısaca 2022 aylığı diyoruz.
2022 sayılı kanun kapsamında ama hepsinin gösterge sayısı farklı. torba tasarıda sadece 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığının gösterge sayısı arttırıldı. diğerlerinde değişiklik yapılmadı. o yuzden sadece 65 yaş üstü yaşlı aylığı yuzde yuz zamlanacak.

cevap yazan herkese çok teşekkür ederim ,demek oluyor ki annemin maaşı benimkini etkilemez benim maaşım da anneminkini etkilemez Gelir Olarak . çok rahatladım tekrar teşekkürler

Kalem demekkı yanlış biliomusum.yanlışımı düzeltip gerçeği bildirdiğin için teşkler hemşo.

Üst Alt