Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin adına araç alırsam anneme bakan kişinin bakım parası kesilir mi?

tatlıkemal

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
merhaba annemin %90 engelli raporu var kardeşimin hanımı bakım parası alıyor ben annemin vasi siyim annemin adına ötv den muaf araç almak için sulh mahkemesine ek dilekçe verdim benden proforma isdediler yanı galeriyle alıcı arasındaki sözleşme mahkemeye sundum 500 tl de bilirkişi parası yatırdım arşdırma yapacklarmış ne yi arşdıracklar bilmiyorum ben annemin adına araç alırsam anneme bakan kişinin bakım parası kesilirmi ? bana bu konuda bilgi verirseniz menmun olur şimdiden teşekür ederim.

merhaba:
bende sizin gibi dilekçe verdim mahkemeye 1 hafta oldu ne zaman sizin ek karar çıktı acaba?
sağlıklı günler..

2 hafta oldu alacakım araçın proforma kagıtını isdediler onu sundum makkemeye bilir kişi gelecek eve bügün telofon etdi c ertedi gelecek

Anladım cevap için teşekkür ederim. Ben proforma fatura eklemedim dilekçeme daha sonuçlamadı bekliyorum. Siz hangi şehirdesiniz acaba .

tatlıkemal

bu durumu bende yaşıyorum. araç alma arefesindeyim. biraz araştırdım araç bedelinin 1/120 sini gelir olarak gösterip diğer gelirler ile topluyorlar. hanede yaşayan kişi sayısına bağlı olan üst gelir limitini(aylık) aşıyorsa kesiliyormuş altında kalıyorsa kesilmiyor. tabi bu durumu yaşayanlar var ise bizi aydınlatırlarsa daha iyi olur.

memati 12 süreci biraz açarmısın red gelirse neler yapabilirim. teşekkürler..

Cazador34

dediğim gibi bende sizin gibi başvuruyu yaptım. eve gelip hastayı ve bakıcılarını kontrol ettiler sorular sordular ulaşımı ile ilgili olarak. 25 gün sonraya duruşma tarihi verdiler. duruşmaya katılacam. büyük ihtimalle araç alımının engelliye ne kadar faydası olur onunla ilgili sorular soracaktır. hakimi tatmin edecek cevaplar verirsek onay alırız.

anladım memati12 hakkımızda hayırlısı olsun. bende bekliyorum sonucu. siz mahkemedenmi takip ettiniz dilekçenin çıkıp çıkmadığını ?

Aldığınız araç ticari değilse gelir getirmiyorsa sorun yok.

mahkemenin kaleminde ögrene bilirsin

sulh mahkemenin kalem müdürlügünden telofon ederek veya biz at ugrar dosya numarasından ögrene bilirsin

dilekçeden kastın ne anlamadım. başvuru dilekçesini kendimiz sunuyoruz mahkemeye. işlemleri uyap üzerinden takip edebiliyoruz yada ''tatlıkemal'' in dediği gibi kalem müdüründen öğrenebiliyoruz. uyap üzerinden baktım eve gelip inceleme yapan adli büro memurları araç alımı için olumlu rapor sunmuşlar mahkemeye. inşallah hakimde olumlu karar verir. olumlu karar çıkarsa benim için tek sıkıntı evde bakım maaşının kesilip kesilmeyeceği kalıyor.

Aldiginiz arac ticari olsun yada olmasin onemli degil 120/1 gelir sayiliyor ve aninda kesiyorlar bilginize

İnsanları yanıltmayalım. Ticari olmaya araç alımlarında evde bakım maaşı kesilmez.

Bugün sırf bakım maaşının kesilip kesilmeyeceğini öğrenmek için aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gittim. Durumu izah ettim. Görevli, araç alımında kesinlikle bakım maaşının kesilmeyeceğini belirtti. Evde engelli olup engelli maaş alan var ise onun maaşı kesilebilir dedi. Bunu duyduktan sonra sosyal yardımlaşma vakfına gittim. Ordaki görevliye ağır engelli olan biri için adına arac almayı düşünüyoruz ama ev içerisinde ayrıca engelli maaşi alan birinin maaşı kesilirmi diye sordum. Görevli, aracın ötv Siz fiyatının %60 hesaplanıp gelir diye hesaplandığını sonra kışı başı hesaplanan geliri geçerse maaşının kesileceğini söyledi.

memati12

Ben de dün gidip sordum. Bana da aynısı dendi. Evde bakım aylığının arabayla hiçbir ilgisinin olmadığını,kesinlikle kesilmeyeceğini ve hatta aldıktan sonra bize bildirmenize bile gerek yok dedi ama ne olur ne olmaz bildirmek lazım..Memura güvenmedim başındaki müdüre sordum. Engellinin aldığı maaşın işe aracın ötv muaf fiyatının 120 de 1 ini hesaplayarak kesileceğini belirttiler. Bu sitede çok yanlış yönlendirme yapan insanlar var. :%95 i Evde bakım maaşının araç alınca kesileceğini söyleyen insanlar. Bu nedenle ne yapıp edip buradaki bilgisiz insanlara değil de gidip bizzat yerinden öğrenmek daha iyi.

Akşamdan yatıp rüyasında görüp sonra burda yazıp millete caka satıyorlar. Herşeyi bilirim havasına girip müşkil insanları kandırıyor, yanıltıyor, en basiti moralini bozuyorlar. Bilip bilmeden burda atıp tutmayın kardeşim. Ticari olmayan araç alımlarında ebm kesilmez. Gelirin, hanede kişi başı asgari ücretin üçte ikisinden az ise keslmez. Gelir getiren gayrimenkul almadıysan keslmez. Devlet salak değildir. Engelliye ötv muafiyeti uygulayıp sonra ondan dolayı diğer haklarını elinden alsın. Benim kesildi diyenin kesilme nedeni başkadır. Yaptığı başka bir kanunsuzluktur. Bu sitede ağzı olan konuşuyor. Çok bilgi kirliliği var. Gerçek bilgi verenlerin mesajları gölgeleniyor. Kul hakkına girmeyin.

ademirci74
[FONT=sans-serif]Akşamdan yatıp rüyasında görüp sonra burda yazıp millete caka satıyorlar. Herşeyi bilirim havasına girip müşkil insanları kandırıyor, yanıltıyor, en basiti moralini bozuyorlar. Bilip bilmeden burda atıp tutmayın kardeşim.[/FONT]
rüyamda gördüğümü deil.bizzat kurumdan gelen heyete sorup aldıgm cevabı yazdım.çok aşırı pahalı olmayacak dedı.yalan borcummu var.ebm alırken tutup 200binlik araba alırlarsa olmaz dedıbirazda amntıklı geldı gelrin az die ebm alıosun amabı bakıon 200binin üzerınde ya da o cıvarda indirimli arac almaya kalkıon.her yerde farklı uygulama edebılıolar demkkı sizin orda öyleymıs.
neyse kimin ne hali varsa görsün.cevap versek suç cevap vermesek niye cevap vermıolar bilen yokmu dıe yazarlar.

-mka

Bence bununla ilgili hakkını aramalısın, Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama büyük şehirlerdeki İl müdürlüklerine bir sor.Genelge ile 303.000 TL ye kadar gelir getirmeyen, ticari olmayan aracı alabilirsin diyor yönetmelik.2022 için haklı olabilirler ama ebm ile nasıl bir ilgisi oluyor.Şu an zaten en kötü bi renault symbol araç 125.000 TL olmuş çok saçma bir uygulama

mrtkln66
dünkü alakasız cevaplar birazda satama içeren canımı sıktı.araç alacak değilim .sırf sitede bu konu ile ilgili çok soru soruluyo dıe yıllık kontrole gelen heyete sordum kı aldıgm cevabı sitede paylasayım belki arkadaslara faydası olur dıe ama.bi baktım yok aksamdan yatıp rüyasında görüolarda yanlış bilgi verıolarda dıe sallamışlar.neyse verıle ncevabı tekrar yazıom.ötv indrimli fıyatı 200 bini geçmezse ii olur.çok pahalıya lükse kaçmasın dedıler.mantıklıda .gelri az dıe şartı tutuyo vatandasın o yuzden ebm alıo ama bı bakmsın param azyetmıo dıe ebm baglatan nasıl oluosa 300 binlik aracı ötvli 200 bine alıo ben olsam bende sorarım hanı paran yoktu nerden gelıo bu para die.

Üst Alt