Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin aldığı bakım maaşı ve yetim aylığı sebebiyle 2022 aylığı kesildi

ugurbalkas

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Kalem abla şimdi benim abimle annem aynı evde yaşıyorlar. Annemin aldığı bakım maaşı ve 809 tl de yetim maaşı var bu sebepten 2022 maaslarini kestiler . Şimdi bu 2022 maasinin tekrar bağlanması için annemin ikametini başka bir yere aldırmasi ya da evde hiç sigortası geliri olmayan birisini mi göstermeleri gerekiyor.? Lütfen yardımcı olur musun abla çok teşekkür ederim şimdiden

ugurbalkas
annen, abinin bakıcısı. sakın anneni ayrı haneye taşımayın. bunda da evde bakım aylığı durdurulur. bakıcı olan anne, hane değişikliği yaparsa evde bakım aylığı durdurulur ve bakım hizmetleri degerlendirme heyetinin yeniden degerlendirmesi istenir. annenizi adres dışına çıkartmayı aklınızdan bile geçirmeyin.

geliri olmayan bir akrabanızı da alsanız gelir yine yüksek çıkar. kaldı ki haneye alacağınız kişinin sadece ikametini aldırması yetmez, abinlerle de yaşaması lazım. orada yaşamadıgı tespit edilirse hane yine 2 kişilik hesaplanır, bilgin olsun.

Yani anlaşılan kesilen 2022 maaşı hiçbir şekilde geri bağlanmayacak abla

@Kalem abla merhaba , şimdi ben yüzde seksen engelliyim . hem evde bakim hemde 2022 maaşı alıyoruz.evde 2 kisiyiz annem ve ben. Annem , vefat eden dedemin maaşını yetim aylığı olarak üzerine bağlatti.Yetim maaşı toplam 720 tl.

Şimdi iki sorum olacak.

1- Bizim kişi başına düşecek gelirimiz ne kadar oluyor.evimiz kira emsal kira bedelini nasıl belirliyorlar.ikimizde calismiyoruz bu arada baska gelirimiz yok.asıyor muyuz hane basina dusen geliri.
2-bu baglanan yetim maasini bildirmek zorunda mıyız yoksa kendileri tespit edene kadar maasi almaya devam etsek sıkıntı olur mu ?
Simdiden tesekkurler

ilk mesajında 2022 aylığı kesildi demiştin 2022 aylığı tekrar mı baglandı?

ugurbalkas
yetim aylığını evde bakım aylığı aldığınız kuruma bildirmediyseniz en kısa sürede bildirin. gelir değişikliğini bildirmekle mükellefsiniz çünkü.
evde bakım aylığı gelir hesabına evde bakım aylığı dahil edilmez. ama aldığınız 2022 aylığı ve yetim aylığı dahil edilir. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 967,27 TL'nin altında olduğundan dolayı da evde bakım aylığı kesilmez. yine de, yetim aylığını bildirmediyseniz kuruma bildirin.

2022 aylığına gelince. alınan evde bakım aylığı ve yetim aylığı hane gelirine dahil edilir. her iki gelirin de aylık ortalaması dikkate alınır.
evde bakım aylığının aylık ortalaması 1132,45 TL
bir yıllık yetim aylığı toplamını bilmediğimden yetim aylığının aylık ortalamasını bilememem.
o yüzden annenin bu yılın ilk altı ayında aldığı yetim aylığı miktarı ile,
temmuz ayından itibaren ikinci altı ayda aldığı yetim aylığı miktarını bilmem lazım.

emsal kira bedelini vakıf mütevelli heyeti belirliyor. istanbul'da yaşadığına göre emsal kira bedeli çok düşük çıkmaz. emsal kira bedelini de vakıftan öğrenmen lazım.

2022 aylığı baglandığı sırada yetim aylığı baglanmadıysa, aylık baglandıktan sonra yetim aylığı baglandıysa, annene yetim aylığının baglandığını vakfa bildirmen lazım.

Kalem abla çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Konu dışında olacak ama , bir engelli arkadaşımdan duyduğuma göre futbol müsabakalarına yabimizda bir refakatciyla , ücretsiz giriş için istanbul bahçelievlerden kart veriliyormus. Bir bilgin var mıdır acaba

ugurbalkas
hiç bilgim yok o konuda ablam. hangi kurum ilgileniyorsa o kurumu telefonla arayarak bilgi almaya çalış.
istersen bu konu için şu formu incele ve bu soruyu oradan sor: spor

Üst Alt