ugurbalkas
yetim aylığını evde bakım aylığı aldığınız kuruma bildirmediyseniz en kısa sürede bildirin. gelir değişikliğini bildirmekle mükellefsiniz çünkü.
evde bakım aylığı gelir hesabına evde bakım aylığı dahil edilmez. ama aldığınız 2022 aylığı ve yetim aylığı dahil edilir. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 967,27 TL'nin altında olduğundan dolayı da evde bakım aylığı kesilmez. yine de, yetim aylığını bildirmediyseniz kuruma bildirin.
2022 aylığına gelince. alınan evde bakım aylığı ve yetim aylığı hane gelirine dahil edilir. her iki gelirin de aylık ortalaması dikkate alınır.
evde bakım aylığının aylık ortalaması 1132,45 TL
bir yıllık yetim aylığı toplamını bilmediğimden yetim aylığının aylık ortalamasını bilememem.
o yüzden annenin bu yılın ilk altı ayında aldığı yetim aylığı miktarı ile,
temmuz ayından itibaren ikinci altı ayda aldığı yetim aylığı miktarını bilmem lazım.
emsal kira bedelini vakıf mütevelli heyeti belirliyor. istanbul'da yaşadığına göre emsal kira bedeli çok düşük çıkmaz. emsal kira bedelini de vakıftan öğrenmen lazım.
2022 aylığı baglandığı sırada yetim aylığı baglanmadıysa, aylık baglandıktan sonra yetim aylığı baglandıysa, annene yetim aylığının baglandığını vakfa bildirmen lazım.