Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin aldığı maaş 2022 aylığımın kesilmesine neden olmuş olabilir mi?

41murat41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamın aleykum %44 engellıyım daha once 2022 maası alıyodum red edıldı fes edıldı yazısı geldı e devletten baktıgımda sebebı ne bılmıyorum annemın maası 1300 tl ondan dolayı olma sansı vr mı ve 2 hafta once tekrar basvuru yaptım yenıden red edıldı anlayamadım bı turlu yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekıyor bu konuda

41murat41

Evet, maalesef anneniz sizinle yada siz annenizle ikamet ediyorsanız, hiçbir şekilde anneniz maaş aldığı sürece siz annenizle ikamet etmekten çıkmazsanız, maaş alamazsınız. Ancak yakın zamanda 2022 aylığı için ailenin ortak gelirine bakılma şartının yerine kişinin gelirine bakılacağı öngörülüyor. Şu anda maalesef takip etmekten başka şansınız yok. Bu forumu ve engelli maaşı haberlerini sıkı takip etmenizi öneririm.

41murat41
tek geliriniz bu maaş ise evde enaz 3 kişi olmanız gerekıyor gelir şartınızn tutması için.reddedilme sebebını söylemedıler mı

Evde en az 3 kişi olması gerektiği hesaplamasını nasıl yapıyorsunuz?

üzerime 2 tane kat irtifak tapusu bitanede ev tapusu var 2022 aylıgım kesilirmi

Annem bulunduğu adreste tek kişi bizim yanımızda değil hocam

Murattr

muhtaçlık sınırı 483 lira değil mi? 1300/2 olunca 650 buda sınırın üzerinde bir rakam olmuyormu 1300/3 433 olur ki sınırın altında

Murattr

sizin bulundugnuz hanede kaç kişi var.2022 de gelir hesabı şöyle yapılır.sınır bu yıl için 483,27 tl.siz toplam gelirinizi hane kişi sayısına böleceksınız çıkan sonuç 483,27 den az ise gelir şartınız tutuyor demektr. bir diğer hesaplamada hanedeki kişi sayısını 483,27 ile çarparsınız ve geliriniz çıkan sonuçdan az ise gelir şartınız tutuyor demektır

41murat41 ve Murattr
aynı kişi misiniz?

verdiğiniz bilgilerden aylığınızın niçin kesildiğini size buradan kimse söyleyemez. ancak genel cevap verilir. detay vermemişsiniz çünkü.
annenizin 1300 TL alması bir şey ifade etmez tek başına.

şu sorularımı cevaplarsanız aylığınızın kesilme gerekçesini daha rahat tespit edebiliriz:

1) raporunuz süreli mi?
2) 18 yaşından büyük müsünüz?
3)SGK kaydınız var mı?
4) nafaka, burs, vs her ne ad altında olursa olsun bir yardım bir gelir alıyor musunuz?
5) hanede kaç kişi kalıyorsunuz? hanede kalan herkesin aylık gelir toplamı ne kadar? hanede kalanların üstüne mal mülk (ev,araç,tarla vs) varsa ayrıca belirtiniz.
5) ev kira mı?
6) anneniz sizle mi yaşıyor? ikameti başka yerde olmasına ragmen sizle mi yaşıyor?
bu sorularımı cevapla devam ederiz.

Üst Alt