Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin babasından kalan yetim maaşı neden gösterilmeden kesildi!?

YAGMUR45

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Annem 2 yıldır dedemın dul ve yetım aylıhını alıyordu. esım ve bızımle yasıyor. ben ısteyken cocuklarıma bakıyor. hıc bır neden ve gerekce göstermeden bu ay maasını kesmısler. baglı bulunuduhumuz manısa sgk yı aradıhımızda evınıze evrak gelıcek dıyor 2 hafta oldu hala gelen bır evrak yok bu durumda nap malıyız maas genel mudurlukten kesılmıs dıyor

Gerekçeyi öğrenmeden bir yorum ya da itiraz olamaz maalesef. Bilgi Edinme'ye yazıp gerekçeyi öğrenmelisiniz bi an önce

yazdık nedenı sölemedıler numara verdıler ankarayı arayın dedıler ankara cevap vermıyor eve bılgı kagıdı gelmıyor

Yukarda yazdım.Bilgi edinmeye yazacağın yazıya cevap verecekler.

bılgı edınmeye yazdık dedım ama anlamadınız galıba onlar da eve bılgı kagıdı gelıcek dıyorlar gelmıyor ve ankara numarasını aradık orası cevap vermıyor tadılat varmıs bına bosaltılmıs

bu gun manısa sgk ya gıttım verdıklerı bılgı annemın babamla ortak karar alarak boşanması (anlasmalı olarak bosanması) nedenı ıle yenı sıcak ssoyal guvenlık yasasına göre kesılmıiştir ve borc cıkıcaktır dıyorlar. Geçinemeyn kişiler ortak karar alıp bosanamzlarmı yanı nasıl bır ulkede yasıyoruz annemın o maasından baska hıc gelırı yok ve cıddı saglık sorunları var bu durumda ne yapmamaız gerekır nasıl bır yol ızlemelıyız

hayır nafaka almıyor hıc bır gelırı yok 2 yıldan fazladır bızımle yasıyor

Yani resmi olarak ayrılmadılar m ı? Tam anlamadım...

Resmi nikahlı eşlerin ayrılması ve haklı çıkılması durumunda,ayrılan eşe nafaka ödenir.
1)Annenize neden nafaka ödenmemiştir?
2)Mahkemenin boşanma için verdiği kararda ne yazıyor?

resmen bosandılar bırlıkte basvuru yapıp anlasmalı olarak annemın bu yonde talebı olmadıhı ve babamında nafaka ödemek ıcın durumu olmadıhından dolayı nafaka ödenmıyor sıddetlı gecımsızlık yuzunden taraflar analarak bosanmıstır yazıryor babamın

Ben bundan bir şey anlamadım. SGK'na şahsen başvurup detaylı şekilde öğrenmenizi öneririm.

anneniz babasından kalan yetim aylığını alabilmek için anlaşmalı olarak babanızla boşanmış yani anlaşmalı boşanmışlar buda yeni sgk gereği suç

Sosyal Güvenlik reformuyla yapılan düzenlemeye göre, eşinden boşandığı halde boşandığı eşiyle fiilen birlikte yaşadığı belirlenen dul eş ve yetim kız çocuklarının, bağlanmış olan gelir ve aylıkları kesilecektir. Bu kişilere ödenmiş olan tutarlar geri alınacak. Ayrıca eşinden boşanan, ancak boşandığı eşiyle aynı evi paylaşmaya devam eden kişiler hakkında savcılıklar tarafından “nitelikli dolandırıcılık” suçu ile dava açılacak hapis ve para cezası ile de karşılaşmaları olabilecek.

bende dıyorum kı annem babamla resmen bosandılar annem bızımle yasıyor ama babamla mahkemye bırlıkte bız bosanmak ıstıyoruz dıye basvurup bosandıkları ıcın maası kesılmıs sımdı anlamıssınızdır sanırım fiili olarak annem babamla bosandıktan sonra yasamıyor

sgk anneninizin maaşını babanızla boşandıkları halde beraber yaşıyorlar gerekçesiyle kesmiştir, normal olarak zaten sgk'nın annenizin babanızla boşandığı halde beraber yaşayıp yaşamadığını tespit etmesi mümkün değil ancak birisi beraber yaşıyorlar suçlamasıyla şikayet etmiş bu yüzden de maaş kesilmiş olabilir.
Anneniz yetim maaşı için tekrar başvuru yapsın

Üst Alt