Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin bakıcısı aylık alabilir mi? Hem araç, hem maaş için ayrı vasilik olur mu?

engelsizlik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bu siteye yeni üye oldum. Annem hakkında bazı öğrenmek istediklerim var. Yardımcı olursanız sevinirim.
Annem alzheimer hastası % 93 ağır engelli raporu var. Babam vefat edince ablam annemi yanına aldı emekli olduğu için kışları onda ben çalıştığımdan da yazları bende kalacaktı, 1 sene böyle yaptık bazı sebepler yüzünden annemi bir özel bakımevine yerleştirdi. Annemin durumunun çok kötüye gittiğini görünce ben kısa bir süre sonra yaşadığım ile getirdim ve ev tutup yanına gündüz ve gece ayrı olmak üzere bakıcı tuttum. Diğer iki kardeşim de katkıda bulunuyor ama masraflar çok arttı. Bakıcılarımız çok iyi gece bakıcımız üzerine bakım aylığı almak istiyoruz. Vasi kararı çıkarmak istiyoruz, takip etmemiz ve dikkat etmemiz gereken yol nedir? Bu arada annemin babamdan 860 tl civarında bir maaşı var başka geliri ve gelir getiren mülkü yok.
2. bir konu da ben annemin üzerinden veya onun üzerine engelli aracı alabilir miyim? Bunun için de vasi kararı gerekiyormuş. Şimdi hem kadına hem de bana farklı şeyler için vasi kararı çıkartmak mı gerekiyor? böyle bir şey mümkün mü? Ne yapmalıyız? Şimdiden teşekkürler.

anneniz adına araç alabilirsiniz ancak evde bakım aylığı alabilmeniz için evdeki hane sayısına düşen gelir 540 tl yi geçmemeli geçerse alamazsınız.

Bunu biliyorum zaten. Teşekkür ederim. Ancak her ikisini birden yapabilir miyim. Bu arada annemin evi ayrı ve kadınla birlikte kalıyorlar.

vasi yapmak istediğiniz bakıcı geceleri bakıyor dediniz ama. bakıcının haftanın 7 gunu 24 saat bakım hizmeti vermesi esastır. vasi olmadan bir yabancının bakıcı olması mümkün değil. bunun için vesayet makamına başvurup vasi kararı çıkartacaksınız. eger hakim kabul eder ve vasi olabilirse bakıcılık yapabilir. annenizle aynı hanede kalıyorlarsa bakıcının geliri de gelir hesabına dahil edilir.
fakat bu işlere sıcak bakmıyorum ben. evde bakım aylığı için son söz bakım hizmetleri değerlendirme heyetindedir.

ayrıca evde bakım aylığı garantili değildir. diyelim ki şartlar değişti ve evde bakım aylığı kesildi vasilik işlemi nolacak? bunda da vasi değişikliği ile mahkemelerde ugraşacaksınız.

hayır hem size hem de başkasına vasi kararı çıkartamazsınız. bakıcı vasi oldugunda siz de aynı anda vasi olamazsınız. diyelim ki yabancı biri vasi oldu. siz vasi olmak isterseniz bu durumda vasi değişikliği gerekir. yine mahkeme yolu yani. bu işler basit değil.

Üst Alt