Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin bakımını yapabilmek için işimi bırakacağım. 8 yıllık haklarımı alır mıyım?

hasunumu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
şizofren şeker ve 22 aralıkta kalp ameliyatı olan annemin bakımını evde yapabilmem geretigi için işimi bırakmak zorundayım 8 yıldır çalışmakta oldugum fabrikadan haklarımı taleb edebilirmiyim yada iş kanununda bununla ilgili bir madde varmı işimden ayrıldıktan sonra istege baglı sigortamı devam ettirmek istiyorum bunun ıcın nereye bas vurmam gerekıyor ve kac para yatırmam gereklı eger ıstege baglı sıgortamı yatırırsam bununla doktor hızmetınden faydalanabılırmıyım bu arada yasım 33 hızmet yılımı doldurmama 9 yıl kaldı daha sonra yaş beklemem gerekiyor birde işimi bırakmadan gündüzleri anneme bakacak birini bulup evde bakım parasını bu kişiye verip işim vardiyalı oldugu için iş yerinden gündüzleri çalışmayı talep edebilecegim kanuni haklarım varmı cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Hay allah! Zor bir durum. Sabırlar diliyorum...

Maalesef bu tür bir gerekçeyle işyerinden ayrılmanız halinde kıdem tazminatınızı alamazsınız. Bu konuda işverenle görüşüp bi parça insanlık talep etmek bence en doğru yol olur.

İşten ayrıldıktan sonra isteğe bağlı prim yatırabilirsiniz. Alt sınır ne kadar bilmiyorum, ama 250 tl gibi bir şey olmalı...
Evet, isteğe bağlı prim ödediğinizde siz ve bakmakla yükümlü olduğunuz anneniz sağlık güvencesinde olacaksınız.

Dediğiniz gibi, bana en mantıklı gelen, bir akrabanızın annenize bakmasını sağlamak ve bunun için ona evde bakım aylığı almak. Böylece işinizi bırakmak zorunda kalmayabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/evd...-birakirsam-saglik-guvencesini-ve-geliri.html

Üst Alt