Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin bir gözü görmüyor. Diğeri ışığı algılıyor. % 90 alabilir mi?

Johann

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Annemin bir gözü hiç görmüyor, diğeri ise yalnızca ışığı algılıyor, sürekli yardıma muhtaç. Elimizde kasım 2010 yılında alınmış bir rapor var ve vücut fonksiyon kaybı %85 ve geçerlilik süresi sürekli olarak belirtilmiş. ÖTV indiriminden yararlanıp araba alalım dedik fakat özür oranı %90 olmadığı için vazgeçmiştik ki, bir kaç forum karıştırınca kafam karıştı. Şöyle ki;
Deniyor ki aralık 2010 da çıkan yeni cetvele göre artık görme özürlülere %90 veriliyormuş, eskiden bu oran %85 imiş. Bu bilgi doğru mu?
Hastaneyle konuştuğumuzda sistemde %85 raporunuz var, biz bakamayız, il sağlık müdürlüğüne itiraz edin dediler. Bizim itirazlık bir durumumuz yok, zaten görme özürlü ve yeni cetvelde %90 verilmesi gerektiği belirtilmiş, bir de sanırım yaş sebebiyle %10 artacak. İlla itiraz mı etmemiz gerekiyor?
Bir de eski raporda bakım ücreti için verilmiştir yazıyor, yeni raporda ÖTV indirimi için verilmiştir mi yazmalı?

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Teşekkür ederim Kısmet hanım,

Özürlü raporuna itiraz edecek arkadaşların bilgilenmesi açısından yaşadıklarımı anlatayım:
2010 yılında %85 oranında alınmış raporu yeniletmek için itiraz etmemiz gerekti, başka bir yolu yok maalesef. İtirazınızı il sağlık müdürlüğüne ya da ilçe sağlık müdürlüklerine şahsen başvurarak yapabiliyorsunuz. Engelli kişinin kendisinin gelmesine gerek yok, ben annem için kendim gidip itirazımı yaptım. Neye ve neden itiraz ettiğinizi anlatan bir dilekçe doldurup imzalıyorsunuz. Dilekçede hangi hastanede muayene olmak istediğinizi de belirtiyorsunuz.
Benden istedikleri evraklar: Engelli kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi ve daha önce alınmış özürlü raporun fotokopisi(kontrol amaçlı nüfus cüzdanı ve raporun aslını da götürmeniz gerekiyor.)
Bundan sonraki işiniz hastane ile, istediğiniz hastaneye dilekçenin ulaşıp ulaşmadığını kontrol edip muayene günü almanız gerekiyor.

Üst Alt