Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin çeşitli hastalıklarıyla ÖTV'siz araba alabilir miyiz?

Quaser84

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Annem için ÖTV muafiyetin den yararlanmak için sağlık kuruluna başvurduk genel oranlar şu şekilde

*Göz
Sağ göz 1m parmak sayma
Sol göz 2m parmak sayma (muayne sırasında duydum)
Yaptığım hesaba göre %74 geliyor

*Kardiyoloji ( doktor kendi bilgi verdi )
Kalbinde stent var . %30
Tansiyonu var %10

*İç hastaliklari
Tıp 1 şeker hastası %20

*Fizik tedavi
Baston ile yürüyebilir %24

*Nöroloji
Şekere bağlı sinir sıkışması %10 ( doktor kendi bilgi verdi)

Ben normalde balthazarda göre hesapladigimda %90 üzeri çıkıyor fakat korkum bize ilk verilen kağıtta raporu alma nedeni sorusuna ÖTV indirimini işaretlemem.
Böyle olunca inat %89 verildiğini duydum . Ayın 30unda heyete giricez , acaba işaretlememizmi gerekiyordu , heyet için öneriniz nedir

ben heyete girmedim doktorum dosya mı hocalara iletti yüzde seksen sürekli tam bağımlı raporum var

Merhaba aynı konu bizimde başımıza geldi %96 raporda zihinsel engel yok fakat açıklama kısmında vasi tayini uygundur diyor mahkemeye başvurduk hastaneye yönlendirdi hastanede vasiye gerek yoktur kararı cikarti şimdi ben bu kararla araç alabilirmiyim

RAPOR ORANI % 90 ve üzeri olursa alırsınız

İlk raporun oranı %96 fakat sonrasındaki raporda oran yok yani vasi tayinine gerek yoktur diyor , akli melekeleri yerindedir diyor bununla araç alabilirmiyim

Üst Alt