Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin Dul maaşı ve abimin 2022 maaşı var diye Evde Bakım maaşı bağlanmadı?

Hamza Eren

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
meraba benimde bu evde bakım maaşı ile ilgili sorularım var. cevap verirseniz sevinirim.
benim abim de bir engelli. herşeyiyle engelli. sosyal hizmetlere başvurdum, gerekli evrakları tamamladım, hatta oaradaki bayana 3 aylık maaaş aldığını, annemin de babamın maaşını aldığını söyeledim. kendisine olsun dedi, haırlayın evrakları gelin.
Evrakların hepsini hazırladım ve gittiğimde, abiniz maaş alamaz dedi. neden diye sorduğumda ise, annenizin maaşı ve abinizinde 3 aylık maaaşı var dedi. sanki ben kadına demiştim... oysaki şimdi alamaz dedi.
orda heralde keyfi yönetmi vardı. kızrak cıktımoaradan. lakin herkes ne olursa olsun bu maaşı alırlar dedi. abimin yüzde 60 özürlü raporu var. bana söyler misiniz doğru mu bu? ne yapmam lazım?

Sayin Hamza Eren konuyu tam detayli acmamissiniz.Abinizin raporunda agir ozurlu ibaresi var mi?Varsa,evde kisi basina dusen gelirin 318 tl`den az olmasi gerekir. Yoksa bakim maasi alamazsiniz.Bir dahaki acacaginiz konuyu, yeni konu basligi altinda acarsaniz sorununuzun herkes tarafindan gorulecegini ve bircok kisinin size daha fazla bilgi verecegini unutmayin!Gecmis olsun

merhaba

cevap için teşekkür ederim. annemin aldığı babamın ölüm maaaşıdır. yani 530 milyon kadar bir aylık. sanırım abiminde 3 aylık maaşı vardır. ağır özürlü ibaresi vardır. alanlar bizim herşeyimiz var biz maaşıda alıyoruz dedklerinde annem üzülüyor
yani nasıl bu halde iken benim maaşım var diye alamıyorum bunlar nasıl alıyor diye annemi ararda aydınlatırsanız cok sevinirim. cünkü annem ankara ya kadar gitmeyi kafaya koymuş.

bu arada benim abimin herhangi sosyal bir aktiviteside yoktur okuma yazması hayatı sevdirecek ona hiç bir uğraşı yoktur. sohbet edecek onunla dertleşecek kimsesi yoktu.r akıllıdır ama eveden dışarı cıkamadığından dolayıda artık cökmüş vaziyettedir. ben veya sizler nun için ne yapabiliriz
ben fma engelli aracları üreten bir firmayla bağlantı halindeyim abimin dışarı cıkması mutlu olması için cok uğraş veriyorum. engelliler derneği ilede görüşüyorum ama bana şimdiye kadar hiç bir sonuç iletmedeiler. arac için bana yardım edin bende sizden hiç bir imkanımı esirgemeiycem dedim ama calışıyoruz dediler
ya allah aşkına bana söyleyin calışmalar nedir kimler bu konuda mutlu ediliyor benim kardeşim için kimseden ben bir şey görmedim lütfen allah aşkına size yalvarıyorum kimler nelerden faydalanıyor söyleyin calışıyorlarmşda nerede nasıl kim için zenginmi olmak lazım bir şeyleri yapabilmek için şimdi soruyorum engel bu engel benim kardeşimde engellli oda bir insan ne yapayım daha sizler neler yapıyorsunuz kimler bu yardımlardan alıyor benim paraya pula ihtiyacım yok istemiyorum abari bir engelli aracı almamda bana yardımcı olun lütfen

Anneniz aylık 530 + abiniz 3 aylık 540 (yani aylık 180) tl alıyor. Bu durumda 1 aylık gelir 710 t. İkiye bölersek (evde iki kişi yaşadıklarını varsayıyorum?) 355 tl kişi başına düşer. Ve malesef bu da maaş bağlanması için öngörülen 318 tl'den fazla olduğu için evde bakım maaşı bağlanmaz.

Abiniz ellerini kullanabiliyor mu? Kocali'de mi yaşyorlar?

Sayin Oturanboga bilginize siginarak soruyorum. 2022 maasini iptal ettirip, bakim maasina basvursalar sonuc degismez mi?

Değişir evet. O zaman gelir düşer ve kişi başına 318'in altında olur. Öyle olunca da aylık 476 tl tutarındaki evde bakım maaşı bağlanır. Tabii sağlık açısından bakıma muhtaçlık kriteri de uygun olmalı

Üst Alt