Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin dul maaşında tek hak sahibi olması için ne yapabilirim?

Play

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhabalar
Annem rahmetli babamdan kalan maaşı alıyor, 350 küsür bir rakam.İki aile ferdim evli ama imam nikahlı olduğundan onlara da pay gidiyor ve kendileri harcıyor.Bu maaşların tek annem de toplanmasını nasıl sağlayabilirim?

Play
şikayet etmeniz gerekıyor.aam gedin şikayet edın demıom ha.aile durumunuz nasıl aralarınız nasıl.az bişi maaş artacak die kötü olmaya degecekmı.

[SIZE=2][FONT=arial]Dul ve yetim aylığı maaşı nasıl hesaplanır?Dul ve yetim maaşı hesaplaması yapılırken hak sahiplerine göre ve vefat eden sigortalı kişinin durumuna göre farkı şekillerde yapılmaktadır. Bu kapsamda dikkat edilenler şu şekildedir;
- Vefat eden sigortalı kişinin eşine maaşının %50 oranında maaş bağlanmaktadır.
- Vefat eden sigortalının çocuğu yoksa eşine maaşının %75'i oranında maaş bağlanmaktadır.
- Vefat eden sigortalının bir çocuğu varsa, çocuğa yüzde %25 oranında maaş bağlanmaktadır.

- Vefat eden sigortalının çocuklarının her birine %25 oranında maaş bağlanmaktadır.
- Çocuk başına ödenen yetim aylığı ve eşe ödenen dul aylığı toplamı, vefat eden sigortalının maaşı üzerine çıkamayacağı için belirli indirimler yapılarak maaş pay edilmektedir.
- Anne ve babanın vefat etmiş olması durumunda çocuğa %50 oranında maaş bağlanmaktadır.
- Vefat eden sigortalının emekli maaşının %90'ınana kadar yakınlarına maaş bağlanmaktadır. Böyle bir durumda maaş eşe 2, çocuklara 1 hisse olarak pay edilerek hesaplanmaktadır.[/FONT][/SIZE]

Üst Alt