Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin emekli aylığı var. 2022 aylığı alabilir miyim?

Marabah

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, bende göz ve kulaktan engelli başvurusu yaptım 30 Kasımda rapor sonuç randevum var, engelli raporu aldıktan sonra engelli maaşına başvuru yapmayı düşünüyorum ama annemin yanında kalıyorum kalacak yerim yok yaş 42, evde annemle birlikte 2 kişiyiz , fakat annemin emekli maaşı var, sanırım engelli maaşı bu durumda verilmiyor yorumlarınızdan bunu anladım, peki adres değişikliği yapmam mı lazım, yani ben kendimi başka bir yerde mi göstermem lazım, bunu da nasıl becereceğiz bakalım o da ayrı bir dert. adres değişikliği yaptığımda eve denetlemeye geliyorlar mı?

Marabah

şimdi hemşo burda 3 şey geçerli
1- en az %40 rapor alabilecenmı
2- alınan emeklı maaşı ve varsa adı ne olursa olsun eve giren başka gelir var mı.arabanız var mı
3- oturdugunuz ev sızınmı kırada mı oturuyonuz

1 raporu aldın
2 emeklı maaşından başka gelir yoksa ve arabanızda yoksa 5500 /3 x 2 : 3666 tl den az ise maaş sana 2022 bağlanır değilse bağlanamz

kırada isenız emsal kıra bedelı gelırden düşer o zaman belkı şartın tutar gene alabilin aksi taktırda alamazsın
evet .başvurudan sonra eve geliolar.bağlanırsa maaş yılda en az 1 kere gelıolar.daha fazlada gelebilirler

mka ,kardeş kiraya giderine bakmıyorlar, şuan sadece eve giren paraya bakılıyor

.mka

Selamlar hemşehrim sağolasın, gözden %90'na yakın görme sorunu var, kulaklta ise %60 Bera oranı duyma sorunu var. Doktor: sadece gözden bile alırsın dedi, ama tabi heyet kurul ne diyecek ona bakıyoruz. araba, bisiklet, ev hiçbir şeyim yok, çalışamıyorum zaten, gözden dolayı iş vermek istemiyorlar 2017den beri durum böyle. sadece annemin emekli maaşı var 3800 TL, ev aileye ait benim üzerime değil.

muntada al ansar
kardeş aşağıdakı linkte böyle bir bilgi yok.kiralar gelır hesabından düşülüyor.bahsettıgın bilginin kaynağı nedir

https://www.aile.gov.tr/sss/sosyal-yardimlar-genel-mudurlugu/2022-kanun-kapsaminda-yurutulen-ayliklar/

Soru 55: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişi ve hane bireylerinin kiracı olarak oturdukları konuta ödedikleri kira bedeli muhtaçlığın hesaplanmasına dâhil edilmekte midir?
Kira gideri gelirlerden düşülerek hesaplama yapılmaktadır.

Marabah
hemşo 3800 tl alıyomuşunuz oysa 3666 tl yı geçmemesi gerekıo 2022 alabilmen için yaklaşık 150 tl ile kaybedion.yılbaşında aü artacak o zaman belkı şartın tutar.

.mka

Bakalım durum nasıl olacak hayırlısı diyelim, adres değişikliği yapmaya çalışacağım, başka çaresi yok gibi, sağolasın

.mka

ne 3666 sı yanlış bilgi veriyon 2022 için 1833 olması lazım

(Gölge)
Doğru bilgi veriyor yaptığı hesap şöyle yani .mka diyorki 2 kişi yaşadıkları için toplam gelir sınırı 1833 x 2= 3666 TL' yi geçmemesi lazım. Soruyu soran kişinin annesinin geliri 3800 TL olduğu içinde az bir farkla yararlanamıyor.

Sonuçta senin dediğinde doğru kişi başı gelir 1833 TL. .mka nın hesaplama şekli değişik olduğu için galiba yanlış değerlendirdiniz.

BnymnYldz

teşekkür ederim.tam da sizin dediğiniz gibi anlatmıştım.arkadaş yanlış anlayık.

Engelli raporu için 30 Kasım da heyete çıkma günümdü, gittim heyet karşısına çıktım yüzüme hiçbir şey demeden 1 dakika içinde "Tamam gidebilirsin sana cep telefonundan mesaj gelecek oradan e-devlet 'ten sonuca bakarsın" dediler, 2 gün oldu hala mesaj gelmedi, bir şey anlamadım bu işten?

Selamlar arkadaşlar, bugün engelli raporu sonuçlandı: Gözden %54, Kulak/İşitme: %30, Fizik Rehabilitasyon: %6 olarak onaylanmış, toplam %70 engelli oranı yazılmış, Süresiz olarak onaylanmış, Kişinin engel Grubu: İşitme, Ortopedik, Sınıflanamayan diye 3 grup yazılmış, oysa en büyük sorunum görme, işitme olmasına rağmen, görme kısmında onay yok, yanlışlık mı var acaba? "Çalıştırılamayacağı işlerin niteliği" bölümü boş bırakılmış? Birde arkadaşlar, ben bu durumla 2013de vefat eden babamın emekli maaşı için başvurabilir miyim erkek olarak? Hangi yolları izlemeliyim bu veya farklı bir konuda, yardımcı olursanız memnun olurum.

Üst Alt