Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin eski kocasından dolayı Almanya'dan aldığı maaşı ben alabilir miyim

mertcan74

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
bilgisi olan var mı bilmiyorum ama yinede sorayım diyorum:

benim annem 2 defa evlilik yapmış. annemin ilk eşi almanya'da vevat etmiş. şimdiki eşinden de ben ve kardeşlerim olduk.
annem vevat etti. ben annemin maaşını alabilir miyim?
annem çünkü almanyadaki eşinden alıyodu maaşını... babamla resmi nikahı da yoktu. ben şimdi annemin maaşını alabilir miyim?

bir bilen varsa yardımcı olsun teşekür ederim

yüzde seksen iş göremez raporum bulunmaktadır

Maaşını almanya hükümetinden mi alıyordu?
Ozaman yapman geregen almanya konsolosluguna gidip bilgi almak alman ların kanunları nasıldır bilemiyorum...

evet

ilker bey evet almanya hükümetinden alıyodu akat buradan öğrtenemezmiyiz bunları yada dilekceyle mümkünmü yada telefonla.teşekür ederim ilginiz içinde

mertcan arkadasim ben yillardir almanyada yasayan birisi olarak cevap vermek istiyorum
burada anne veya baba vefat edince cocuklari emekli parasini alir diye bir sey yoktur. eslerden birisi vefat ettiginde esi alir, degilse cocuklari alabilir, diye bir kanun yok.
ama yine de türkiye ile anlasmasi varsa emeklilik kasasinin onu da bilmiyorum. arastirmakta fayda var... ben mani olmus olmayim ama burada kesin olarak söylüyorum cocuklara emekli kalmiyor

annenizin ilk kocasi sizin babaniz degilki.adamin nufusuna kayitli degilsinizdir ikinci kocasindan oldugunuz icin.
annenizin emekli maasi degilde o adamin maasi size turkiyedede kalmaz. alamazsiniz.

Üst Alt