Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin kemik erimesi ve tansiyon hastalığı var. Hakları nelerdir?

cannan

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yaşlı bir annem var ssk yok ablamın üzerinden bakınıyok kemik erimesi ve tansiyon hastalığı var. Üzerine hiç bir mal varlığı yok. Bu durumda annemin negibi yardım alır. Birde iett den indirim kartını nereden alıyoz almaya giderken annem 78 yaşında onuda götürmemme gerek varmı bu arada ben bakırkoyde oturuyorum. Yanıtlarınız ve yardımlarınız için teşekkurler..

İlk önce yeşil kart çıkartmalısınız,daha sonra herhangi bir devlet hastanesinden çalışamaz raporu çıkartırsanız kendisine maaş da bağlanıyor diye biliyorum ,ayrıca elektrik su faturalarını yüzde 50 indirimli ödemiş olur,sizde evde annenize baktığınız için evde bakım aylığından faydalanabilirisiniz,oturan boğa Bülent beyede danışırsanız çok iyi edersiniz,bu konuda kendisi ve moderatörler daha bilgili :rolleyes:

Teşekkur ederim verdiğiniz yanıt için annem saglıkdan ablamın uzerinden ssk dan faydalanıyor ve kullanması gereken ilaçlar var devamlı kullanıyor. Yeşil kart ilaçların parasını alıyor diye duymuştuk sgk nın tüm imkanlarıyla yeşilkartın imkanları arasında fark varmı. Annen yaşlı ne olacağı belli degil yeşil karta gecmek belki yaşılık parası için iyi ama yinede kararsızım

Ben bilgisayardan biraz araştırdım ama annemin özrü yok 78 yaşında ama özrü olmadığı için evde bakım parası alamam sanırım nereye sormam gerekiyor acaba doğru bilgi alabilmemm için.

anneniz 78 yaşında ise 65 yaş aylığından faydalanabilir diye düşünüyorum...

65 yaş aylıgından yararlana bilmesi için sgk dan faydalanmamamsı gerek ablamdan faydalanıyor. iptal edip yeşil kart alsak sgk nin imkanlarını yeşil kart veriyormu onu bilmiyorum

Üst Alt