Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin kira geliri nedeniyle bana evde bakım aylığı bağlanmadı..?

kaan28

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
28 Eylül 2012 Güncel:

Mahkeme karaı ile evde bakım aylğı almaya hak kazandım!

Sevgili arkadaşlar kanunla verilen haklarımız maalesef yönetmeliklerle elimizden alınıyor..bunun bilincinde olduğum için evde bakım talebim kabul edilmeyince ,idari mahkemeye .sosyal hizmetler müdürlüğüne dava açtım ve kazandım..dilekcemi bile kendim yazdım ,hiçbir psofosyonel yardım almadım.. inandım ve kazandım..böyle durumunuz varsa sizlerde baş vurun.......

bunun üzerine özürlüler idaresini aradım. benim 18 yaşını geçtiğim için yasada konulan şartlara tabi olmadığımı ilgili mahkemeye dava açmam şartı ile bu aylığı alabileceğimi ve bu davayı açmam için masraf gerekmediği söylendi.

ben bu konuda dava açıp davayı kazanan arkadaşlarım olup olmadığını eğer varsa dilekce örneğini soracaktım.

bilgilerinize.

50 yaşındayım.açılacak dava sosyal işler müdürlüğüne karşı olmalı imiş.onların verdiği olumsuz karara göre ama bana karar bildirilmedi zira ilk müracatta olmaz dendi.ilgili madde ise.eve giren gelir tutarına göre göre olan madde.

çok tşk ederim.

aslında bana red gelmedi, sadece bu red olur onun için işleme almıyalım dendi. o an şikayetci olmadım sonra araştırınca olabileceğimi gördüm .mahkeme benden red olduğuna ilgin belge isteğince hatamı anladım.
şimdi o işlemleri yeniden yapacağım tekrar başvurup red kararını bilhassa isteyeceğim ki mahkeme açabileyim.

Mahkeme karaı ile evde bakım aylğı almaya hak kazandım!

Sevgili arkadaşlar kanunla verilen haklarımız maalesef yönetmeliklerle elimizden alınıyor..bunun bilincinde olduğum için evde bakım talebim kabul edilmeyince ,idari mahkemeye .sosyal hizmetler müdürlüğüne dava açtım ve kazandım..dilekcemi bile kendim yazdım ,hiçbir psofosyonel yardım almadım.. inandım ve kazandım..böyle durumunuz varsa sizlerde baş vurun.......

tebrikler hayırlı olsun ...

kazandım ama almıcam.. amacım bu yolu açmaktı...çünkü bununla ilgili çok dava yok yada kimse paylasmıyor.

Gelir hesabı şöyle yapılır:Bakmakla yükümlü olunan bireylerin tüm gelirleri toplanır, bakmakla yükümlü olunan birey sayısına bölünür. Çıkan sonuç 449 TL'den azsa, uygundur, fazlaysa, uygun değildir. Bu maddeye uygunmuydu ?

onu yönetmelik söylüyor hakan bey.kanunda böyle birsey yok ve önemli olan kanun..eğer evde bakım alacak kişinin geliri geliri 420 tl den az ise kanuna göre alıyor....

mahkeme ne kadar sürede karr verdi.ve bu mahkeme kararı millete sizin gibilere örnek olabilecek mi?

Kaan bizim evde kişi başı geliri 550 tl... Mahkeme çözüm olabilir mi, bende bu haktan faydalanabilirmiyim ?

Red cevabı aldığın tarihten itibaren mahkemeyi kazandığın güne kadar geçen zamanda alamadığın evde bakım ücretini aldın mı ?

arkadaşlar mahkeme yaklaşık 2 sene sürüyor.sürekli oyalama var .ama sizin şu şansınız var. benim dava size emsal teşkil eder ve uzun sürmez diye düşünüyorum....ayrıca kanuna göre eve giren gelir değil .engellinin gelirine bakılıyor... geriyedoğru alabilirmiyim konusu biraz muamma çünkü kanunda ödenmez diye bir madde var ama bu aşılabilir diye düşünüyorum..bunun için farklı bir yol düşünüyorum..

peki kaan bey bu mahkeme karalarını ve ya gerekçelerini yayınlayabilirmisin detaylı bir şekilde en azın dan emsal olsun diye maddeleri gürelim..

karar çok uzun.. iddia var. savunma var.savunma çok uzun ve sadece yönetmelikle ilgili bir sürü maddeler.önemli olan başvuran engellinin hastaneden muhtaç raporu ve kişisel geliriniz 400 lirayı geçmemesi.

slm eve giren gelir değişmedikçe çok ağır engelli raporu olupda evde bakım ücreti alamayan engelli çok bunların içinde bende varım %88 ağır özürlü raporum

Kaan, bilgilendirme için teşekkürler. Peki bu kararın sayısını, esas numarasını vs. paylaşır mısın lütfen. Emsal olarak kullanmak isteyecek kişiler içib ancak o zaman bir yarar sağlar

Üst Alt