Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin kulağı 65db, diğeri 67 civarında duymuyor. İşitme cihazı tercihi..?

ahid

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese selamun aleykum.ben im annemin kulağı 65db, diğeri 67 civarında duymuyor.invisiton adlı kulak cihazını almak istedim bu formdada sakın alma dediler. peki bunlardan hangisini alayım

Phonak (Unitron markasına da sahiptir)
Oticon (Bernafon markasına da sahiptir)
Siemens (A&M markasına da sahiptir.)
Widex
Resound (Beltone ve Interton markalarına da sahiptir)
Sonic Innovations
Starkey
Rexton
Sebotek
Audio Service
eartechnik.com.tr
duyses.com.tr
interton
hansaton

resound vea al bence.fiat olarak 1500 Ile 2000 lira arasi, tabi 2000 liralik olanlar daha iyi, 65 70 db arasinda yiplara iyi olur, denesin. cok guzel gurultu onluyor, sesleride net veriyor, konusma anlasirligi cok iyi. sesler bana az gelsede mukemmeldi. almaya korktum cunku benim isitme kaybima yetersiz geldi.

Phonak Oticon Widex interton bunlar arasında kaldım .hangisi daha iyi.

resound vea al bence.fiat olarak 1500 Ile 2000 lira arasi, tabi 2000 liralik olanlar daha iyi, 65 70 db arasinda yiplara iyi olur, denesin. cok guzel gurultu onluyor, sesleride net veriyor, konusma anlasirligi cok iyi. sesler bana az gelsede mukemmeldi. almaya korktum cunku benim isitme kaybima yetersiz geldi.

Şukufe işitme cihazı pazarlamacısı olduğundan şüpheliyim ben senin valla herkese şunu al bunu al diyorsun.

AHİD kardeşim ilk önce uzman bir odyolog a görün orada onun fikirlerini dinle sonra başka odyologlara sor cihazları dene aklına hangisi yatarsa butce olarak onu seçersin. Cihazların ozellıklerıne dikkat et bir de oten cihaz olmamalı.Piyasayı araştır garantı kapsamınıda araştır. Birinin soyledıgı markayı hemen alma derim burada satışcı cok ınsan var sırf cıhaz satabılmek ıcın soyluyorlar valla :)

Birde sunu sana soylıyım ben REXTON kullanıyorum.24 yıldır ve hala sapasağlam piyasadakı cıhazlar bu cıhazın yanından bıle gecemez :) 1994 yılında aldıgım cıhaz rexton ama benımkı ANALOG sen dıjıtal cıhaz alırsın sanırım. Bak alırken cok tıtız ol bu cıhaza dunya kadar para verırsın en ufak bır bozulmada cıhazı satan kısı yuzune bıle bakmaz.

keski isitme cihazi satan olsaydim adil.gelen sagir ayarladigim cihazi almadi diye son cikis sesini basmazdim kulagina,parasi yetmiyordur belki.daha ucuzunun son desibelini kulagina vererek azcik isitmesinin ustune titreyen sagiri magdur etmektense sen benim hosuma gitmiyorsun derdim en kotu ihtimal.
bunu yapan saticilara allah senin ustune titredigin ne varsa onunla imtihan etsin duasi ettigimde oluyor.
24 yil dayanan cihaz muthiiis bi kerem.

Isitme cihazi icin iyi doctor gerekmez. doctor size cihaz alir raporu verecek. onlar cihazdan anlamaz. size gerekli olan iyi firma iyi odyometrist. iyi marka. hastalik icin dersen o zaman iste doctor. devlet hastanelerinden alin raporunuzu.

fi tarihinde bu beltonelerin asil markasiymis Philips. analog olanindan kakalamisti odyocunun biri. ancak bununla duyarsin sen duymuyorsun diyede moral bozmustu bi guzeline.
bi halta yaramamisti, hatta ona buna teklif ettiydim vermeyede kimse begenmemisti.
bu boltoneleri meders satar. easas onunmuscasina. eger begenilen bisey olaydi bidaha phonak satmaya kalkmazdi. kurnaz medersciler. ben olsam yuzune bakmam bu beltonelerin o kadar iyi markalar varken.

Philips'in bir efsanevi modeli var s45G diye...
beltone onun çakması işte o kadar oluyor. Ama ekonomik sınıf için güzel...

Arkadaşa gelince Siemens pek kaliteli teknik servisi yok...
Bence Widex , Phonak ya da Oticon u seçsin...
Birde bunu bizden değil deneyerek yapın... Bazısında Oticon süper verim veriri bazısında Widex ... Hatta garip marklar bile bazen iişe yarıyor...
Önemli olan tecrübe etmek...
Kağıt üstünde Phonak neme falan dayanıklı... Gerçekte ise diğer cihazlardan bir artısı yok....
Yalancıktan beyaz filtre koymuşlar nem gelince habire siyah oluyo... Güya koruyor ...
Bir sene de nemden dolayı tamire gitti... Analog cihazım hiç olmasa 5 sen gitmediydi...

shukufe sesler az geldiyse sana vea380 modelini deneseydin birde o yüksek işitme kayıplarınada oluyor. Hangi şubede denedin vea işitme cihazını

benim bas sesler bitik. ona yetmiyor vealar tiz seslerde 4000 de 70 iyi sayiliyorda baslar 100

250de 95'e 500den sonra da 110 dB'e kadar çıkışı var vea380nin standart kalıp ile kullanıldıgında

Üst Alt