Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin malulen emeklilik başvuruları reddedildi. Ne yapabiliriz?

Türkmenoğlu

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
S.A arkadaslar sıze sorum olakcatı

annem engellı ama emeklı yapmıyorlar ıkı kez muracat ettık ama yeterlı engelı yok dıyolarlar sapasaglm ınsanlar bıle malulen emeklı oluyor anlamıs deılm anlayanlar yardımcı olabılırlerse cok sevınırım

annem 62 yasında seker tansıyon var beyınde damarda tıkanıklık unutkanlık yapıyor ve felc gecırdı yurumekte ve konusmata zorluk cekıyor bunların yanı sırra paypas amelıyatı oldu sskdan aldımız kagıtla malulen emeklı ıcın bas vurduk

ıkı defa bas vurmamıza ragmen oranı dusuk verıyolar anlayamıyorum sapa saglam ınsanlar bıle emeklı oldugu halde bu durumdakı ınsanı neden emeklı yapmazlar yardımcı olanlara smdıden cok teskkurler..

Türkmenoğlu

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olması şartını arar sgk. Eğer annenizin prim gün sayısı 3600 ve üzeri ise, malulen değil, erken Yaşlılık emekliliği için başvurabilir. O zaman emekliliği garantidir.

3860 pırım aama bız malulen bas vurduk hangı sekılde ve duzeyde nasıl ılerlıyecegıımızı bılmıyorum yardımcı olurmusunuz

Türkmenoğlu

Annenizin primleri ssk'Lı çalışan (4a) statüsünde yattı, değil mi?

Yapmanız gereken, bir yerde 15 gün çalışan statüsünde sigortalı olmak, o esnada vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurmak, o hakkı elde ettikten sonra da erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne gitmek.

OturanBoğa evt dısardan yatırdık smdı yapmamıs gereken nedır nereye basvuralım ılk adımlar nelerdır nereye bas vurallım nasıl bır yol ılerleym ?

tekrardan s.a arkadaslar annem 1955 dogumlu 1975 ıse gırıs ve suan yası 62 pırımı suan 3.800 emeklılık ıcın sgk bas vurduk ama malulen ıkı kez bas vurmamıza ragmen yınede olumsuz yanıt aldık nasıl yapcagımızı bılmıyoruz bı oncekı bılogumdada belırtmıstım yanlız hıc bır konusmadan duzgun bır yanıt alamadım bu ısten anlayan arkadaslarımız abılerımız ablalarımız varsa eger bılgılendırırlerse cok ıyı olur ıkı kez muracat ettık malulen olmadı ve ne yapmamız lazım yorumlarınızı beklıyoırum allah herkese smdıden sıfa versın allah kmseyı derdıyle sınamasın ı gunler..

OturanBoğa

Dışardan yatırmak dediğiniz, 4b Bağkur mu? Bağkur'dan malulen emeklilik için mi başvurdunuz?

Türkmenoğlu

:) Yahu kerpetenle laf alıyoruz. :)

Hangi tarihler arasında hangi statüde prim yatırıldığını yazar mısınız?

@Türkmenoğlu

Detaylı olarak yazar iseniz bizde emeklilik şeklini belirleyebiliriz.
Lütfen gün/ay/yıl olarak
Annenizin
Doğum tarihi
ilk ssk lı oluş tarihi çıkış tarihi
Dışarıdan ödedik dediğiniz giriş çıkışlar
toplam prim gün sayısı

Malülen emekliliğim reddedildi, erken emekli olabilir miyim?

s.a arkadaşlar annem
doğum tarihi 20/08/1955
1978 işe giriş tarihi
şuan %70 engelli
toplam pirim 1860 bakur üzeri yatırdık

bu şekilde nasıl emekli ederiz yaslılık olarak mı yoksa malullen emeklımı hıc bır fıkrım yok
sgk dan kâğıtla hastaneye malulen emeklilik ıcın bas vurduk ama olumsuz yanıt aldık

emınm biliyorum ki yardım cı olucak arkadaşlarımız vardır bu durumdan anlayan smdıden yardımcı olan herkese teşekkürler ederım.

Türkmenoğlu

Maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmamış anneniz. İtirazınız da karşılık bulmazsa yapacak bir şey yok.

%60 ve üzeri rapor olursa, primler de 3960'a tamamlanırsa, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz

bagkur.PNG

emeklilik

tekrardan s.a arkadaşlar /91 engelli raporu almıştım anneme 1860 SGK sı var bagkur olarak yatırmıstık bu raporla müracat etsem emekli olabilir mi acaba yası 1955/doğumlu engel durumu %91 bilgisi olan arkadaş lar varsa yardımcı olabilir mi

@Türkmenoğlu

malülen emeklilik için elinizdeki rapor geçersizdir. önce ilgili kuruma malülen emeklilik için dilekçe vereceksiniz. kurum sizi hastaneye sevk edecek.

hastane malüliyet cetveline göre rapor hazırlayıp kuruma gönderecek. kurumda hakkınızda olumlu veya olumsuz karar verecek. öncelikle hastalığının sigortalı olma tarihinden önce mi? sonra mı? olduğuna bakacaklar. eğer önce ise red çıkar.sonra ise hastane raporuna bakacaklar

ağır engelli kabul edilirse 1800 gün. ağır engelli kabul edilmezse 10 yıl sigortalılık 1800 prim gününe bakılır.
siz bu şartları sağlamışsınız.

Üst Alt