Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin ortopedik engeli var ama arabayı kullanamıyor. ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

TUNCERBASYİLMAZ

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Annemin ortopedik rahatsızlığı var, engelli raporu 90 altında araç kullanamayacak durumda.ötv siz araç alabilirmiyiz ?

Hayır, alamazsınız. Engel derecesi %90 altinda engellinin; B-Engelli ehliyete sahip olmasi lazim.

ötv indirimi engelli raporu

Merhaba arkadaşlar

bakırköy Dr.Sadi konuk hastanesinden annem adına sağlık kurulundan randevu aldım.
ötv indiriminden yararlanmak için ve özürlü engel oranının belirtilmesi için tarafımıza verilecek olan hazır dilekçede hangi seçenekleri işaretlemem gerekiyor.Araç alma aşamasında raporda sıkıntı yaşamamak için hangi durumları belirtmem gerekiyor bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Raporda ÖTV şıkkı da var diye biliyorum.
%90 ve üzeri bir raporu olan herkes rapor kullanım amacına bakılmaksızın ÖTV muafiyetinden faydalanır, ama yine de o şıkkı işaretleyin siz.

TUNCERBASYİLMAZ

Rapor oranı %90'In altındaysa, kısıtlama kodu içeren ehliyet alınmalı önce. Sonra "özel donanımlı araç kullanır" ibareli engelli saplık kurulu raporu alınır

OturanBoğa
annem araç kullanamaz halde,yüzde 90 altında gelirse rapor ztn ben oğlu olarak faydalanamayacağım.
kendiside araç kullanamaz durumda.

Üst Alt