Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin rapor oranı yükseldi. 2022 maaşının arttırılması için nereye müracaat..?

Kaus ortamı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalem Hanım merhaba,
Annem özürlü aylığı almaktadır. Almış olduğumuz yeni rapora göre oranı % 78 ağır özürlüye çıkmıştır. Şuanda maaşını bu orana göre yükseltmek için nereye başvurmalıyız? Ve şahsen başvuru mu yoksa posta yoluyla başvuru mu gereklidir? Birde annem için evde bakım ücreti başvurusu konusunda izlemem gereken yol nedir? Evde bakım ücreti başvurumuz kabul olunursa annemin maaşı kesilir mi? Şimdi den verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..

Dilekçenin içeriği şöyle olacak:Rapor Oranındaki Artış Nedeniyle Özürlü Aylığı'nın Bakıma Muhtaç Özürlü Aylığı Düzeyine Yükseltilmesi için Dilekçe Örneği

S
iz dilekçe içeriğini yazarsınız ve yanınızda raporunuzla birlikte SDYV'ye gidersiniz. Orada bu dilekçeyi ve raporu verirsiniz. Hangi kuruma yazılacagı konusunda ve kurum adresi konusunda onlar dilekçenize yardımcı olurlar size.
Önceden Primsiz ödemeler genel müdürlüğüne gönderiliordu direkt. Şimdi kurum Aile Bakanlıgı'na geçti. Sanırım dilekçeniz Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel müdürlüğüne gönderilir. Sistem açılmışsa sistem üzerinden halledebilirler vakıftakiler. ya da başka yolu varsa bilemiorum. şu an pratik bilgilere sahip değiliz yanıltmak istemem sizi.
Siz SDYV'ya gidin orda yardımcı olurlar.
Ama gelişmeleri muhakaak buradan bildirin. Şu süreçte Vakıflardan da binbir ses çıkıor neler dönuor anlamış değiliz. Siz sonucu bize bildirin ona göre bir yol haritası buluruz elbette.

Evde bakım aylığı için de aile bakanlığı il Müdürlüğüne başvuracaksınız:Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü |

evde bakım aylığı şartlarınız uygun bulunur ve evde bakım aylıgı baglanırsa 2022 aylıgı kesilmez. sadece aldığı 2022 aylığı (aylık ortalaması) evde bakım aylıgında gelir hesabına dahil edilir. Geliri uygun bulunursa, bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunursa ve raporu agır özürlü işaretliyse bakım Hizmetleri degeerlendirme heyeti olumlu kanaat bildirirse bu yönce, evde bakım aylıgı baglanır.
Evde bakım aylıgında bakıma muhtaçlık kriterlerinin nasıl uygulanacağını anlamak açısından ilgili Genelge hükümlerini inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

Evde bakım aylıgı için ayrıca şurayı inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Çok teşekkürler. Bugün vakıfa uğradım.Ama Mal müdürlüğünden sosyal yardımlaşmaya geçisin tam olarak gerçekleşmediğini ve bir iki hafta sonra uğramamı belirttiler.Gelişmeleri yine yazarım buraya..

Merhaba. Nihayet sosyal yardımlaşma vakıfları maaş yükseltme başvurularını almaya başlamış. Bende başvuru yapmak istediğimi yineledim. Lakin raporum %78 ve ağır özürlü olduğu için Vasi tayini gerekli olduğunu belirttiler. Vasi için mahkemeye başvurmam gerekiyormuş. Mahkeme 15 günde sonuçlanır diyorlar. Henüz vasi başvurusunda bulunmadım ama sürecin nasıl işlediğini yazmak istedim.Bilgilerinize..

Ne vasi kararı gerekiyormuş yahu? Öyle bir şey yok. Asla vasi kararı çıkartmayın. 2022 aylığını alan annenizse dilekçeyi siz yazın o imzalasın.

Vakfa gidin annenizin imzaladığı, aylık yükseltme talebini içeren dilekçesiyle raporunu götürün. almazlarsa adreslerine annenizin iadeli tahhütlü posta ile göndereceğini soyleyin. Goturemiyorsanız annenizi tabi. Eger goturebiliyorsanız anneniz gitsin. işlemlerini yaptırsın.
Ha bu dediklerimin hiçbirini yapmıyorlarsa Sosyal yardımlar genel müdürlüğüne şikayet edin:Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü | Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı | SYGM İletişim

Ya da ALO BİMER'e şikayet edin. Vasi kararına luzum yok. aman ha bunla ugraşmayın!
Gelişmeleri haberdar edin lütfen buradan.

bizim ilçedeki SYDV rapor yükselteni tekrer mütevelli heyetine gönderiyor açıkçası kanunu ihlal ediyorlar bunuda heyete ve kaymakama yutturuyorlar bu SYDV çıldırmışlar bunların sosyal poitikalarla ilgisi kalmamış zorluk için elinden geleni yapıyorlar...

Merhaba. Dün itibarıyla Vesayet davasını açtım. Lakin orada da zorluk çıkıyor. Sosyal yardımlaşma yetkilisi mahkemenin takriben 15 gün içinde sonuçlanacağını belirtmişti. Ama mahkemenin yazı işleri müdürü 1.5 ay içinde sonuçlanacağını söyledi. Sulh hakimi izinliymiş. Pazartesi tekrar gidip hakime rica edeceğim davanın aciliyeti konusunda. Şaka gibi yani. Alt üstü bir evrağın girişi yapılıp üst kademeden maaşına izin verilecek sistemde. Ama onu da zorluyorlar. Şimdi sizde mahkeme için başvurmayın diyorsunuz. Burada ki vakıf böyle.Çok kati bir tavır içindeler. BİMER e şikayet konusu aklıma yattı, şikayetimi yapıyorum. Gelişmeleri yazacağım..

Kaus ortamı; dün yeni yönetmelik yürürlüğe girdi. ben size cevap verdiğimde eski yönetmelik yürürlükteydi. Şimdi o eski yönetmelik yürürlükten kalktı. Dolayısıyla şimdi yeni Yönetmeliğe göre cevaplayacagım sorununuzu.

Önce şunu söylemeliyim tabi ki. Vakıflar daha bu yeni yönetmelik yayınlanmadan eski yönetmeliği dikkate bile almamışlar! Öncelikle BİMER şikayetinizde bunu dile getirin.

Şimdi yeni Yönetmelik'e gore bakalım durumunuza.
Yeni Yönetmelik 5. maddesi 2. fıkrası, bu konuda şöyle diyor:
"(2) Başvuruların şahsen ve yazılı olması esas olmakla birlikte başvuru işleminin kanunî temsilciler tarafından yapılması hâlinde mahkemeden alınmış karar örneği, vekil tarafından başvuru yapılması hâlinde vekâletname örneği başvuru formuna eklenir."

Annenizin başvurusnu şahsen ve yazılı olarak bizzat yapması gerekiyor.
Eger bunu yapamayacak durumdaysa ya vasisi ya da vekili başvuruyu yapabilir.

Siz vasi kararı çıkartmak yerine bu durumda notere gidin vekaletname çıkartın. O vekaletname ile annenizin adrese dayalı nufus kayıt sisteminde kayıtlı oldugu vakfa başvurunuzu yapın.
Başka yol yok maalesef.
Muhtaçlığı konusunda sourn yoksa annenizin 2022 özürlü aylığı, 2022 başkasının bakımına muhtaç özürlü aylığı seviyesine yükseltilir.

Ayrıca bu başvurudan sonra buyuk ihtimalle annenizin muhtaçlık durumu yeniden sorgulanacaktır bilmiş olun.
Muhtaçlık sorgulamasının nasıl yapıldıgını anlamak, Yeni yönetmeliğin nasıl bir rezalet oldugunu görmek ve bilmek açısından verdiğim linkleri okuyunuz.
Gelişmelerden de lütfen haberdar ediniz.
Bu süreçte vakıfların her adımlarını uygulamalarını bilmek ve ona göre takipçisi olmak için bu geri dönüşünüz bizler için çok önemlidir unutmayınız.

http://www.engelliler.biz/forum/202...resmi-gazetede-yayinlandi-25-ocak-2013-a.html

http://www.engelliler.biz/forum/202...a-dusen-gelir-miktari-nasil-hesaplaniyor.html

Merhaba. BİMER e şikayet ettim. Gelen cevapta vasi tayini gereklidir deniliyordu. Mecburen vesayet davasına devam ettim. 1 Mart ta mahkeme var. Umuyorum o gün sonuçlanır. Sonuçlandıktan sonra yükseltme için vakıfa başvuru yapacağım, bakalım orada da ne gibi pürüzler çıkacak!!!

Neden noterden vekalet almayı denemediniz ki? Böyle bir seçeneğin d eoldugunu söyledim size. Bu da Yönetmelikte yazıor.

Anneniz notere gidemeyecek durumdaysa noterden rica edin eve gelsin ve vekaletname çıkartın. Vekili olarak o vekaletname ile başvurun Vakfa. İşi boşu boşuna yokuşa sürmüşsünüz.

2022 Yönetmeliği 5. maddesi 2. fıkrası, bu konuda şöyle diyor:
"(2) Başvuruların şahsen ve yazılı olması esas olmakla birlikte başvuru işleminin kanunî temsilciler tarafından yapılması hâlinde mahkemeden alınmış karar örneği, vekil tarafından başvuru yapılması hâlinde vekâletname örneği başvuru formuna eklenir."

Üst Alt